Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht
mrt 2

VNO-NCW webinar ‘De Banenafspraak voor brancheorganisaties’

2 mrt 2018 - 11:00 uur t/m 2 mrt 2018 - 11:45 uur

Nadere toelichting

Onder de noemer ‘Agro werkt onbeperkt’ brengt LTO Nederland de Banenafspraak al sinds 2015 onder de aandacht bij haar leden. Liesbeth van der Vegt: “De sector is uitermate geschikt voor instroom van mensen met een arbeidsbeperking. Maar we vertellen wel het eerlijke verhaal mogelijkheden én onmogelijkheden, voor werkgevers en werknemers. We hebben ervaren dat inspiratie met praktijkcases heel goed werkt: werkgevers horen graag van hun collega’s hoe het nu echt zit. Door de voordelen in de bedrijfsvoering te benoemen zien werkgevers dat het kansen biedt om nu juist met dit thema aan de slag te gaan.”

De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland heeft enkele jaren geleden met UWV een convenant gesloten over instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de afgelopen periode is veel inzet gepleegd om de leden groepsgewijs en individueel te benaderen over de Banenafspraak. Ronald van den Heerik (BKN) en Peter Rietbergen (UWV) vertellen tijdens dit webinar over de werking van het convenant en de wijze waarop zij leden hebben geënthousiasmeerd om mee te doen met de Banenafspraak.

Hoe werkt het webinar?
Met dit online seminar kunt u een live presentatie in beeld en geluid volgen. Via de chatfunctie kunt u vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Na afloop van het webinar kunt u de hele uitzending via Youtube terugkijken. Wilt u daarna verder doorpraten, dan kunt u ook een vrijblijvend gesprek met een van de aanjagers van Op naar de 100.000 banen aanvragen.

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Een paar dagen voor aanvang van de webinar krijgt u een mail met de link en verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid. Deelname aan het webinar is gratis voor alle brancheorganisaties.

Bron: VNO-NCW