Branche voor duurzame inzetbaarheid

OVAL-event 1 november 2017

Presentaties

Bekijk hier de presentaties:

Bekijk hier alle foto's van het OVAL-event.

'En we werken nog lang en gelukkig.' Het klinkt bijna als het einde van een sprookje. Een sprookje dat gelukkig voor steeds meer mensen werkelijkheid wordt. Samen met inspirerende sprekers en een scala aan bezoekers werd tijdens het OVAL-event op 1 november invulling gegeven aan dit mooie verhaal.

Er was eens... Zo luidt het begin van de meeste sprookjes die we kennen. In de hoofdrol een prins of prinses, een held of heldin, of iemand die tijdens het verhaal ontdekt wat zijn of haar mogelijkheden allemaal zijn. Samen op zoek naar de mogelijkheden en altijd met een coach of misschien zelfs een vriend. Je staat er niet alleen voor, dat is de boodschap.

De opening

De dagvoorzitter Marijke Roskam opent de dag met de vraag 'Wie gun jij een magisch moment?'. Een magisch moment waarin mooi werk en liefde samenkomen. Twee belangrijke ingrediënten voor een lang en gelukkig werkleven.

We gaan een sprookjesachtige middag tegemoet gevuld met inspiratie en mogelijkheden om jouw dagelijkse werk om te toveren in een leven vol werkgeluk. Een middag over positiviteit, doorzetten en dromen.

Bert van Dam

Dat positiviteit één van de belangrijkste ingrediënten is van een gelukkig leven, ontdekte Bert van Dam al een flink aantal jaar geleden. Met de vraag 'Who dares to be positive?' neemt hij de zaal mee om de kracht van positiviteit te ervaren. Het zit hem al in kleine dingen. Bijvoorbeeld door elke dag een positief onderdeel van de dag op te schrijven. Ook het delen van positiviteit is ontzettend belangrijk. "Positiviteit vermenigvuldigt zich als je het deelt!", zegt Bert van Dam op het podium.

Dat geluk en positiviteit in kleine dingen zit, laat Bert's compagnon Chiel van der Linden zien door de keuze van zijn sokken. Aan alles lijkt gedacht!

Onder de stoelen van de bezoekers zijn drie gouden enveloppen verstopt, ontdekken we tijdens de presentatie van Bert. Deze drie personen worden uitgenodigd om op het podium te komen en hun verhaal te vertellen. Zij winnen het boek 'Boem!' van Bert van Dam.

Break-out sessies

In een vijftal break-out sessies gaan de aanwezigen aan de slag met nieuw-opgedane positiviteit. Met sessies over dromen, spelen, serendipiteit, de invloed van een gebouw en veranderen van onderop. Belangrijke lessen worden geleerd. Over gamification, het organiseren van toevallige ontmoetingen, een mailchallenge om te zorgen dat je makkelijker je mailbox leegwerkt, een dromenmachine waarmee bedrijven de dromen van hun medewerkers waar kunnen maken en over de invloed van schoonmakers op ons werkgeluk.

Maarten van der Weijden

Na al deze mooie sessies is het tijd voor de laatste spreker. Het podium is voor Maarten van der Weijden.

Maarten van der Weijden vertelt over zijn reis naar de gouden medaille. Over de droom om ooit olympisch kampioen te zijn, maar ook over de tegenslagen die hij onderweg tegenkwam. "Doorzetten is belangrijk", zegt Maarten. "Je moet niet zomaar opgeven. Ook moet je niet elke dag leven alsof het je laatste dag is. Dan wordt het saai." Zijn belangrijkste tip is dat je pech moet accepteren en met volle kracht en goede moed naar je doel moet blijven streven. Succes is maakbaar.

De afsluiting

Zo komt een inspiratierijke dag bijna ten einde, maar niet voordat we nog de tijd nemen om goed met elkaar door te spreken en nieuwe verbindingen aan te gaan.

Wij kijken in elk geval terug op een ontzettend geslaagde dag en we hopen u ook. Op naar meer werkgeluk voor meer mensen!


...En we werkten nog lang en gelukkig.