Branche voor duurzame inzetbaarheid

Breakout sessies

Aanmelden

Klik hier om direct aan te melden.

Spelen werkt!

In deze sessie ervaart u hoe spelen als instrument voor leren en experimenteren een bijdrage kan leveren aan het geluk van medewerkers en aan blije gebouwen. Gelukkige medewerkers en blije gebouwen zorgen voor tevreden klanten, hogere productiviteit en lager ziekteverzuim. Dat kun je organiseren door middel van spel en games. Want ieder mens is intrinsiek gemotiveerd om te spelen. Kom het zelf spelenderwijs ervaren tijdens deze sessie.

Jurriaan van Rijswijk is voorzitter van Games for Health Europe. Hij ontwerpt en ontwikkelt game strategieën en serious games voor zorginstellingen en het bedrijfsleven, vooral gericht op gedragsverandering. Jurriaan is oprichter en voorzitter van de stichting Games for Health Europe, het grootste netwerk ter wereld van mensen, bedrijven en instellingen die betrokken zijn bij het onderzoeken, ontwikkelen en implementeren van games in de zorg.

iMove: if it is to be, it is…….

iMove is een ‘beweging’ binnen Aegon waar de afgelopen jaren meer dan 250 medewerkers en managers aan hebben meegedaan. iMove, laat zien dat, met vallen en opstaan, veranderen van onderop mogelijk is. Vraag jij je regelmatig af hoe je echte verandering kunt creëren binnen je organisatie? En sta jij open voor een verfrissend nieuwe insteek en ‘energieboost’? Wat iMove is, ga je ontdekken tijdens deze workshop. Het wordt een sessie waarin energie, inspiratie, successen en talenten centraal staan. Laat je verrassen!

Etienne Commissaris is manager bij Aegon Inkomen. Hij heeft de afgelopen zeven jaar diverse diverse managementfuncties vervuld binnen Aegon. Hij is gefascineerd door verandering en gedrag van mensen. In 2013 startte hij een veranderbeweging binnen Aegon die nog steeds actief is. Een beweging die hem veel heeft geleerd over wat wel en niet werkt in verandering. En hoe mooi het kan zijn als je echt beweging weet te creëren binnen een groot bedrijf.

Er is geen innovatie zonder serendipiteit

Toeval werkt! Een onderzoek van de Erasmus Universiteit heeft aangetoond dat mensen die serendipiteit toelaten en toepassen in hun leven aantoonbaar succesvoller zijn. Maar hoe doe je dat? We groeien van een industriële tijdperk en kapitalistische tijdperk naar een netwerksamenleving. Deze nieuwe economie vraagt ook om nieuwe skills, zoals: handelen vanuit verbinding/samenwerken, denken in overvloed in plaats van schaarste en van toegevoegde waarde zijn voor onze samenleving. In deze sessie gaan we in op de kracht van serendipiteit, de toevallige en relevante ontmoeting en ontdekking. Wat doet serendipiteit voor jou, voor de nieuwe economie en hoe vergroot je de kans om serendipiteit te ervaren.

Lenneke van Rossum is Manager International relations bij Seats2meet en The Serendipity Machine. Lenneke gelooft in het creëren van een nieuwe samenleving met elkaar door de beste versie van jezelf te worden, voor jezelf. Want alleen dan kan je van echte en toegevoegde waarde zijn voor de wereld waarin je leeft.

Invloed van een goed gebouw

Dat de schoonmaker aanmerkelijk meer heeft bijgedragen aan de toegenomen levensverwachting van de gemiddelde Nederlander, dan de specialist in het ziekenhuis, is een goed bewaard geheim. Hoe zit dat eigenlijk met de gezondheid en het welbevinden in gebouwen waar we werken, onderwijs volgen en recreëren? Het verzwegen succesverhaal van de schoonmaker moet nu eindelijk eens worden onthuld…!

Jacco Vonhof is voorzitter VSR en eigenaar Novon Schoonmaakbedrijven. In 1993 gestart als glazenwasser heeft Jacco zijn Novon Schoonmaak laten groeien tot een bedrijf met 2000 mensen. Daarnaast is hij mede-eigenaar van uitzendorganisatie Djopzz, waar inmiddels ruim 800 mensen dagelijks aan de slag gaan bij klanten. In de schoonmaakbranche is hij actief als cao onderhandelaar namens het MKB en is hij voorzitter van VSR.

The Dream Machine

Een machine die dromen mogelijk maakt. Hij bestaat echt en maakt onwijze dingen mogelijk. Dit is misschien wel het krachtigste voorbeeld van de positieve psychologie in actie. Stel je voor in het midden van je kantoor staat een grote gele kauwgomballenautomaat. In de kleine balletjes in deze automaat zit geen kauwgom, maar zitten de grootse dromen van iedereen in de organisatie. Telkens wanneer medewerkers hun targets halen, rolt er een balletje uit en gaat er een droom in vervulling. Leer meer en ervaar de kracht van dromen delen.

Spencer Heijnen is ‘geluksconsultant’. Dagelijks helpt hij grote en kleine organisaties om de brug te slaan tussen de wetenschap van geluk en de dagelijkse realiteit van werk.. Naast zijn consultancy werk is Spencer ook medeoprichter van Collaction.org het eerste 'Crowdacting' platform ter wereld.