Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Als jobcoach jezelf verder ontwikkelen? Kom naar de kenniskring jobcoaching op 14 juni

Als jobcoach jezelf verder ontwikkelen? Kom naar de kenniskring jobcoaching op 14 juni - SBCM - Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid

Op donderdagmiddag 14 juni bent u als jobcoach welkom op de derde bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching. U hoort de eerste resultaten van het onderzoek naar jobcoaching op de werkvloer, u leert over de beste aanpak van schuldenproblematiek bij werknemers/cliënten en u kunt kennis uitwisselen met collega’s. De middag start met een lunch. Meld u snel aan.

Programma

Mirjam Engelen van De Beleidsonderzoekers neemt u mee in de resultaten van het onderzoek naar jobcoaching op de werkvloer, dat in opdracht van Cedris en SBCM is uitgevoerd. Het onderzoek geeft meer inzicht in:

  • De huidige aanpak.
  • De ervaring met jobcoaching op de werkplek.
  • De randvoorwaarden van jobcoaching.
  • De behoeften van betrokkenen.
  • De toegevoegde waarde van jobcoaching.

Wat betekenen deze resultaten voor uw vak en welke rol kan de kenniskring hierbij spelen? Mirjam Engelen gaat er met u over in gesprek.

Daarnaast is er een bijdrage van Vivian den Hartogh van het Lectoraat Schulden en incasso, een leerstoel aan de Hogeschool Utrecht (HU). Het lectoraat verzorgt onderwijs, verricht onderzoek en voert projecten uit rond preventie en aanpak van schulden. De HU heeft onder meer voorlichtingsmateriaal ontwikkeld ter ondersteuning van beroepsgroepen zoals jobcoaches en werkbegeleiders.

Tijdens dit onderdeel wordt aandacht besteed aan:

  • Uw rol als jobcoach wanneer u een werknemer of cliënt met schuldenproblemen begeleidt.
  • Welke voorzieningen en aanpakken zijn er? Wat werkt voor welke cliënt/werknemer op welke manier?
  • Met welke partners heeft u als jobcoach te maken?
  • Welke regels gelden er?

De bijeenkomst: waar en wanneer?

De bijeenkomst is op donderdag 14 juni van 13.00 tot 16:00 uur bij Cedris, Koningin Wilhelminalaan 3 in Utrecht. Vanaf 12.30 uur kunt u binnenlopen en is er een lunch. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wanneer u zich in de twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst afmeldt, brengen wij wel kosten in rekening. Het is ook mogelijk dat u dan een vervanger doorgeeft.

Aanmelden

Meld u aan voor de bijeenkomst op 14 juni.

Over de kenniskring jobcoaching

Cedris en SBCM startten de kenniskring jobcoaching in 2017. Op de eerste twee bijeenkomsten waren er jobcoaches aanwezig van publieke en private organisaties, zoals SW-bedrijven, het UWV en jobcoachorganisaties. Ze spraken over de toekomst van hun vakgebied en de rol hierin van de kenniskring. Verder leerden de deelnemers van experts van het UWV en het Kenniscentrum LVB en wisselden ze ervaringen uit.

Op de website van SBCM leest u een verslag van deze bijeenkomsten:

Meer informatie

Hebt u vragen over de kenniskring jobcoaching? Neem dan contact op met: 

Miranda Grootscholte, projectleider SBCM.

E: m.grootscholte@caop.nl

T: 06 23 202 994

Of Heleen Heinsbroek, projectleider Cedris. 

E: hheinsbroek@cedris.nl
T: 06 53 424 591

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid.