Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Jaarcongres van Impuls & Woortblind 2 november 2018 in Nijkerk

Neurodiversiteit in Leren en Werken
Kansen en bedreigingen voor gezond en vitaal leren en werken


Tijdens dit congres reiken wij u concepten én praktische handvatten aan die meer inzicht geven in de neurodiversiteit bij uw studenten of werknemers. Deze neurodiversiteit herkennen en benutten betekent minder uitval en een optimaal leer- en werkresultaat.

Mensen zijn verschillend aan de buitenkant en aan de binnenkant en dus ook in de manier waarop zij informatie verwerken. Zowel in het reguliere- en vakonderwijs, (ROC, MBO, HBO, WO) als bij bedrijfsopleidingen blijkt het soms lastig om voldoende in te spelen op de diversiteit van studenten. Ook op de werkvloer hebben mensen soms een eigen gebruiksaanwijzing om hun talenten optimaal te kunnen inzetten.

Winst in het onderwijs en op werkvloer
Géén rekening houden met deze neurodiversiteit levert onnodig verzuim en uitval op, terwijl een optimale match een groot voordeel kan opleveren voor alle partijen.
Problemen die bij een mismatch ontstaan, zoals veel verzuim, burn out of depressie, komen pas te laat onder de aandacht van bedrijfsartsen en decanen. In het onderwijs blijft het leerresultaat achter bij de mogelijkheden, terwijl de opleiding graag iederéén de mogelijkheid biedt om met plezier een goed scholingsresultaat te behalen. Werkgevers en werknemers zijn erbij gebaat de werkkracht van mensen optimaal te benutten. Dit bespaart kosten en levert arbeidsvreugde op.

Programma
Het congres biedt een gevarieerd aanbod van plenaire activiteiten en workshops verzorgd door vooraanstaande professionals uit het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast ook uit de sector van beroepsopleidingen en de beroepspraktijk van (jong)volwassenen met dyslexie, AD(H)D, autisme en hoogbegaafdheid. Zo zijn er de presentaties ‘Neurodiversiteit vanuit evolutionair perspectief’ door van Prof. Witte Hoogendijk, Erasmus MC. en ‘Arbeid als medicijn’ door psychiater en bedrijfskundige Ard van Oosten. Binnenkort vindt u hier het gehele programma.

Klik hier voor meer info en aanmelden.

Doelgroep
Managers/leidinggevenden, opleidingsmanagers en HR- professionals binnen bedrijven, aanbieders van MBO, HBO en WO, bedrijfsopleidingen, gemeenten, studentendecanen, zorgcoördinatoren, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbo-artsen.

Bron: Impuls & Woortblind