Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Kabinet stelt 320 miljoen beschikbaar voor instroom, bijscholing en omscholing om personeelstekort in de zorg terug te dringen.

Extra middelen voor leerwerkplekken en omscholen, 28 regionale actieplannen van onder andere werkgevers en onderwijsinstellingen en een landelijke campagne moeten er toe leiden dat de personeelstekorten in de zorg worden aangepakt. De personeelstekorten moeten in 2022 naar nul of daar dichtbij. Er dreigt een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers. Totaal is er 320 miljoen beschikbaar via de scholingsimpuls Sectorplanplus voor regionale plannen beschikbaar. Het kabinet is voornemens meer te gaan sturen op realisatie en voortgang van de regionale arbeidsmarktplannen.

OVAL heeft in reactie al aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laten weten dat de leden van OVAL een grote bijdrage kunnen leveren in het vinden en begeleiden van nieuw personeel. Juist in het begeleiden van werk naar werk of vanuit een uitkeringssituatie naar werk ligt de kracht van de leden van OVAL. Voldoende werkervaringsplekken zijn dan van groot belang.

OVAL is met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in gesprek hoe de leden van OVAL het beste een bijdrage kunnen leveren bij de aanpak van de personeelstekorten in de zorg.


Bron: OVAL