Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Nieuw trefpunt voor mensen met een arbeidsbeperking

Als iemand door ziekte, ongeval of beperking zijn of haar werk niet meer kan doen zoals hij gewend is, heeft dat grote gevolgen. Er komen veel vragen op iemand af waar hij misschien niet meteen raad mee weet. Bij Samen Veerkrachtig gaat het om elkaar te helpen bij het vinden van antwoorden. Meerdere ervaringsdeskundigen zetten zich vrijwillig in.

Als iemand langdurig ziek of (deels) arbeidsongeschikt is, kan hij op de website www.samenveerkrachtig.nl veel informatie vinden. Via het forum kan hij in contact komen met anderen mensen die hetzelfde meemaken of al meegemaakt hebben. Hij of zij kan vragen stellen en het eigen verhaal delen. Denk aan vragen over WIA- of WAO-uitkering, de keuring bij het UWV, maar ook hoe iemand zijn draai weer kan vinden. Bijvoorbeeld met ander werk of vrijwilligerswerk.

Koffietafels in heel het land
Uniek aan Samen Veerkrachtig is dat zij door het hele land bijeenkomsten organiseert voor mensen die te maken hebben met een arbeidsbeperking. Tijdens de Koffietafel praten lotgenoten in groepjes van 8 tot 10 met elkaar, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. De deelname is gratis.

Een Koffietafel is bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen. Zo merkt iemand dat hij er niet alleen voor staat. Samen wordt gezocht naar informatie die hem of haar en anderen verder helpt.

Voor meer informatie over Samen Veerkrachtig kunt u contact opnemen met Ralph Dost.

Bron: Samen Veerkachtig