Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Nieuwsbericht: Petra van de Goorbergh over belang loopbaanontwikkeling op New Business Radio

Tijdens de uitzending van New Business Radio op 10 januari sprak Petra van de Goorbergh, directeur OVAL oa over het belang van leven lang ontwikkelen, werkgeluk en loopbaanontwikkeling. De leden van OVAL staan voor duurzame inzetbaarheid van de werkenden en nog niet werkenden. Leden van OVAL ondersteunen op gezondheid/vitaliteit, ontwikkeling, perspectief en plezier in het werk. Steeds meer werkgevers bespreken met hun werknemers wat nodig is om plezier te hebben in het werk. Dit is belangrijk en een goede ontwikkeling.

Inzet van outplacement, kan een goede manier zijn om weer aan het werk te komen. OVAL toetst ieder jaar de resultaten van haar leden in het Nationaal Outplacementonderzoek. Leden van OVAL begeleiden werknemers in het ontdekken van hun vaardigheden en talenten met een blik op een volgende baan.

Als het gaat om werkgelegenheid spelen thema’s als vergrijzing en digitalisering. “Binnen sectoren zien we dat er bijvoorbeeld door de digitalisering meerdere soorten functies en bepaalde werkzaamheden verdwijnen. Mensen moeten echt andere dingen leren en ontdekken waar ze goed in zijn. De werkgever kan zich hierop voorbereiden door te kijken naar onder andere de leeftijdsopbouw van de werknemers en de ontwikkeling van zijn werk, producten en dienstverlening in de toekomst.”

“We zitten in transitie, medewerkers tussen 45 en 65 jaar werken vaak al lang voor een zelfde organisatie en hebben niet veel gedaan aan bijscholing en ontwikkeling. Daarnaast zien we ook dat starters op de arbeidsmarkt en jongeren worstelen met vragen als wat vind ik leuk? En waar ben ik goed in? En daarnaast vaak hun netwerkvaardigheden moeten ontwikkelen. Leden van OVAL begeleiden deze medewerkers om stappen te (blijven) zetten.”

Om echt werk te maken van duurzame inzetbaarheid en leven lang ontwikkelen is het belangrijk dat de werknemer daar zelf over nadenkt en aan werkt. De werkgever kan dit faciliteren door eens in de zoveel jaar de mogelijkheid te geven tot het doen van een loopbaanscan. OVAL pleit hiervoor zodat we als branche kwaliteit van werk en leven en daarmee van productiviteit van mensen blijven ontwikkelen.

Luister hier de hele uitzending.