Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

OVAL in special Mijn bedrijf van Pulse Media Group: ‘Een passend verzuimbeleid draait om samenwerking’

Het is van groot belang om werknemers voor de langere termijn inzetbaar te houden. Niet alleen voor de arbeidsorganisatie, maar ook voor de maatschappij als geheel. Een goed verzuimbeleid en passende verzuimbegeleiding kunnen hierbij helpen.

In dat kader wordt ook wel van duurzame inzetbaarheid gesproken. Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL, maakt als het gaat om duurzame inzetbaarheid een onderscheid in vier pijlers. Volgens haar heeft het begrip alles te maken met vitaliteit, plezier, ontwikkeling en perspectief. Daarbij is het voor werknemers noodzakelijk om zelf actie te ondernemen en zichzelf voortdurend af te vragen of het werk wat zij doen nog bij hen past. Maar ook arbeidsorganisaties dienen de pijlers in hun ontwikkeling mee te nemen. “Dit kan bijvoorbeeld door middel van trainingen, vitaliteitsprogramma’s en het aanbieden van doorgroeimogelijkheden”. Het is een gedachtegang die Gert-Jan Beens, bedrijfsarts en voorzitter van de beroepsvereniging NVAB beaamt.

Lees hier het volledige artikel.

Dit artikel is op 14 april verschenen bij de special Mijn bedrijf van Pulse Media Group, gedistribueerd bij de Elsevier.