Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Senzer bundelt krachten met JAMwerkt om arbeidsmarkt jongeren te optimaliseren

Online platform zorgt voor directe match tussen jongeren en vraag bedrijfsleven

De economie trekt aan. Dat is terug te zien in het stijgende aantal vacatures en banen. Voor de doelgroep ‘jongeren’ liggen er echter nog veel kansen. Senzer is –als werkbedrijf voor Helmond-De Peel- op vele vlakken actief om de regionale arbeidsmarkt te verbeteren, onder meer door iedereen die kán werken ook aan het werk te krijgen. Dat doet Senzer onder meer door relevante partijen met elkaar te verbinden. Om de werkgelegenheid voor jongeren een positieve stimulans te geven gaat Senzer een samenwerking aan met JAMwerkt. De kracht van het online platform www.JAMwerkt.nl ligt erin dat met één muisklik zichtbaar is welke jongeren uit regio Helmond-de Peel beschikbaar zijn in een bepaalde sector. Laagdrempelig, snel contact, geen gedoe en meteen resultaat.

JAM is een organisatie die zich in het zuiden van Noord-Brabant al heeft bewezen. Het platform richt zich op het linken van flexkrachten aan bedrijven in de regio. Deze krachten variëren van studenten en scholieren die flexibel inzetbaar zijn, tot starters die op zoek zijn naar een fulltime baan. JAM merkt dat er bij veel bedrijven een grote vraag is naar gemotiveerde jonge werknemers uit de regio, maar dat ze vaak moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaat. De jongeren weten op hun beurt vaak ook niet bij welke bedrijven ze moeten aankloppen voor een passende functie. JAM probeert deze schakel tussen vraag en aanbod te zijn. Jongeren kunnen zich beschikbaar zetten via het online platform, op deze manier hebben bedrijven een directe inkijk in het aanbod van flexkrachten.

Joris Raaijmakers, die zelf geboren en getogen is in Helmond, heeft dit initiatief ook in regio Helmond-De Peel opgestart, om er zo voor te zorgen dat werkzoekenden en bedrijven elkaar makkelijker kunnen vinden.

Wat houdt deze samenwerking in?

Door de krachten te bundelen willen deze twee partijen jonge werkzoekenden uit Helmond-De Peel op een gemakkelijke manier werkervaring op laten doen bij verschillende bedrijven in deze regio. Door het gemeenschappelijke doel verwachten JAM en Senzer elkaar op meerdere gebieden te kunnen versterken.

Download hier een pdf van dit persbericht.

Bron: Senzer