Branche voor duurzame inzetbaarheid
← Terug naar het overzicht

Werkconferentie Selecteren op psychische gezondheid bij aanstellingskeuringen: wat kan wel en niet?

Op donderdag 30 november organiseert de SER-commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen de werkconferentie 'Selecteren op psychische gezondheid bij aanstellingskeuringen: wat kan wel en niet?'. Wij nodigen u graag uit om uw expertise en ervaring in te brengen, en samen te zoeken naar antwoorden op deze vraag.

Achtergrond

Bij werving en selectie zijn werkgevers op zoek naar de beste kandidaat met de juiste kennis en vaardigheden. Dit wordt steeds vaker onderzocht met behulp van selectie-assessments. Werkgevers, HR-medewerkers, psychologen en bedrijfsartsen handelen met de beste intenties, maar sollicitanten voelen zich er niet altijd goed bij. Mag de werkgever een kandidaat selecteren op psychische gezondheid? De Wet op de medische keuringen geeft hier handvatten voor, maar er blijven onduidelijkheden. Waarover kun je doorvragen bij een sollicitant, en waarover niet? Welke bijzondere functie-eisen kunnen worden gesteld? Hoe kun je psychische belastbaarheid meten? En hoe kunnen risico’s voor werknemers èn werkgevers worden beheerst? Wat kan wel en niet?

Programma

Na een schets van de Wmk gaan de deelnemers aan de hand van enkele fictieve casussen met elkaar in gesprek, om de geschetste dilemma’s te onderzoeken en oplossingen te bedenken. Een panel zal reflecteren op de uitkomsten van de discussies. U kunt hier het volledige programma bekijken.

Voor wie

De werkconferentie is bedoeld voor werkgevers, HR professionals, werving en selectie medewerkers, (assessment-)psychologen, bedrijfsartsen, arbodiensten, juristen, beleidsmedewerkers en wetenschappers.

Aanmelden

Indien u wilt deelnemen aan deze werkconferentie dan kunt u zich tot donderdag 16 november aanmelden via deze link.

Datum: donderdag 30 november 2017
Tijd: 13.30 tot 18.00 uur
Locatie: SER-gebouw, Den Haag

Bron: SER