Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL leert door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 december 2020 konden mensen zich weer via een loopbaanadviseur aanmelden voor een kortdurend ontwikkeladviestraject, om meer inzicht te krijgen op hun ontwikkelkansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het maximum aantal registraties is in een recordtempo bereikt. In een tijdspanne van iets meer dan een dag hebben 55.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladviestraject. Dit betekent dat er op dit moment geen nieuwe trajecten meer geregistreerd kunnen worden. Reeds geregistreerde trajecten die volgens de voorwaarden van de regeling worden afgerond en waarvoor subsidie wordt aangevraagd, ontvangen de subsidie. Eerder konden mensen vanaf 1 augustus 2020 ontwikkeladvies krijgen. Toen werd binnen één maand het maximale aantal van 22.000 ontwikkeladviezen bereikt.

Weer moeten wij duizenden mensen teleurstellen die zich bij ons hebben gemeld voor ontwikkeladvies. We kunnen hen, en velen anderen die zich nog niet hebben gemeld, niet laten wachten nu de werkonzekerheid groter is dan ooit.

In het Deltaplan Werk heeft OVAL medio juni 2020 gepleit voor het beschikbaar stellen van 250.000 ontwikkeladviezen. OVAL gaat in gesprek met SZW om te bespreken of er een oplossing gevonden kan worden om snel weer ontwikkeladvies aan te kunnen bieden vanuit de overheid.  Kamerlid Paul Smeulders van GroenLinks heeft inmiddels aangegeven zich ook hard te maken voor het beschikbaar stellen van ontwikkeladvies voor meer mensen.

02/12/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter