Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Loopbaanbegeleiding

Verschillende generaties verdienen coaching op maat. Werknemers in verschillende leeftijdscategorieën hebben andere verwachtingen en vaardigheden wat werk betreft. Jongeren kunnen moeilijk de balans vinden tussen werk en privé. Vijftigers lopen soms vast in hun loopbaan. Loopbaanbegeleiding kan uitkomst bieden. Het is van belang op meerdere momenten in uw loopbaan na te denken over je mogelijkheden en ontwikkelingen. Jong geleerd, is oud gedaan. Elke generatie vraagt om specifieke begeleiding en dus maatwerk.
 
Het voorkomen van uitval, het achterhalen van loopbaanwensen of het ondersteunen bij de realisering daarvan. Dat zijn de doelen van loopbaanbegeleiding. Doet een professionele coach de begeleiding, dan is de kans groter dat het doel daadwerkelijk bereikt wordt. Werkgevers kunnen loopbaanbegeleiding aanbieden, maar individuele medewerkers kunnen er ook zelfstandig toe besluiten. 

Loopbaanbegeleiding tijdens carrière

Voor mensen die na jarenlang werken vastlopen in hun loopbaan, is loopbaanbegeleiding een voor de hand liggende keuze. Maar mensen die nog aan het begin van hun werkende leven staan, hebben minstens zo veel behoefte aan begeleiding. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de werknemers onder de 35 regelmatig te moe is om te werken en een bijzonder grote risico op een burn-out loopt. Veel meer dan tien jaar geleden. Het is van belang dat mensen in het kader van duurzame inzetbaarheid op tijd beginnen met het nadenken over hun loopbaan. Bij voorkeur door een keer in de zoveel jaar een loopbaan-apk te doen en een aantal gesprekken te voeren met een loopbaancoach. OVAL-leden hebben veel expertise op dit terrein in huis.

Kenmerken van jonge generatie

OVAL heeft met hulp van haar leden onlangs in kaart gebracht wat de kenmerken van de jongste werkgeneratie zijn. Daaruit blijkt dat ze vaak niet weten hoe ze effectief moeten netwerken en gaan ze voor de korte termijn. Ze staan onder grote druk, binnen en buiten het werk. Daarvoor is vaak weinig aandacht.
Natuurlijk is niet een hele generatie over één kam te scheren. Er bestaan grote verschillen tussen individuen en hun doelstellingen. Loopbaanbegeleiding vergt dus maatwerk. 

Preventie en duurzame inzetbaarheid

De keuze voor de juiste loopbaancoach is bepalend voor het succes van de loopbaanbegeleiding. Eerder beginnen met loopbaanbegeleiding kan uitval bij deze generatie voorkomen en jonge mensen helpen duurzaam inzetbaar te blijven.
 

Bent u werkgever? Lees hier ons volledige loopbaanstatement voor werkgevers.
Bent u persoonlijk geïnteresseerd? Lees hier ons loopbaanstatement voor het individu.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter