Branche voor duurzame inzetbaarheid
← terug naar themadossier Loopbaan

Loopbaanbegeleiding

Werkgeneraties verdienen coaching op maat

Werknemers in verschillende leeftijdscategorieën hebben andere verwachtingen en vaardigheden wat werk betreft. Jongeren kunnen moeilijk de balans vinden tussen werk en privé. Vijftigers lopen soms vast in hun loopbaan. Loopbaanbegeleiding kan uitkomst bieden. Maar elke generatie vraagt om specifieke begeleiding en dus maatwerk, aldus OVAL.

Het voorkomen van uitval, het achterhalen van loopbaanwensen of het ondersteunen bij de realisering daarvan. Dat is het doel van loopbaanbegeleiding. Doet een professionele coach de begeleiding, dan is de kans groter dat het doel daadwerkelijk bereikt wordt. Werkgevers kunnen loopbaanbegeleiding aanbieden, maar individuele medewerkers kunnen er ook zelfstandig toe besluiten. Komt het na de loopbaanbegeleiding toch tot ontslag, dan kunnen werkgevers en werknemers de transitievergoeding gebruiken voor de gemaakte kosten van loopbaanbegeleiding.

Burn-out groot risico

Voor mensen die na jarenlang werken vastlopen in hun loopbaan, is loopbaanbegeleiding een voor de hand liggende keuze. Maar mensen die nog aan het begin van hun werkende leven staan, hebben minstens zo veel behoefte aan begeleiding. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de werknemers onder de 35 regelmatig te moe is om te werken en een bijzonder grote risico op een burn-out loopt. Veel meer dan tien jaar geleden.

Kenmerken van jonge generatie

OVAL heeft met hulp van haar leden onlangs in kaart gebracht wat de kenmerken van de jongste werkgeneratie zijn. Zo weten ze niet hoe ze effectief moeten netwerken en gaan ze voor de korte termijn. Ze staan onder grote druk, binnen en buiten het werk. Daarvoor is vaak weinig aandacht.
Natuurlijk is niet een hele generatie over één kam te scheren. Er bestaan grote verschillen tussen individuen en hun doelstellingen. Loopbaancoaches moeten aanvoelen en snappen wat het beste werkt bij degene die ze begeleiden.

Preventie en duurzame inzetbaarheid

De keuze voor de juiste coach is bepalend voor het succes van de loopbaanbegeleiding. Eerder beginnen met loopbaanbegeleiding kan uitval bij deze generatie voorkomen en jonge mensen helpen duurzaam inzetbaar te blijven, vindt OVAL.