Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Ontwikkeladvies

Update 2 december 2020

Op dit moment kunnen helaas geen nieuwe trajecten meer worden geregistreerd, omdat het maximum aantal van 55.000 registraties is bereikt. Dit is in recordtempo gegaan: in een tijdspanne van iets meer dan een dag hebben 55.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladviestraject.

Vanaf 1 december 2020 kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Er zijn in totaal 50.000 nieuwe adviestrajecten beschikbaar.

De ontwikkeladviezen zijn een succes en voorzien in een grote behoefte. Eerder konden mensen vanaf 1 augustus 2020 ontwikkeladvies krijgen. Binnen één maand werd het maximale aantal van 22.000 ontwikkeladviezen bereikt. Zowel werkenden als werkzoekenden van verschillende leeftijdsgroepen, opleidingsniveaus en uit verschillende sectoren hebben gebruik gemaakt van het ontwikkeladvies.

Waarom Ontwikkeladvies?
Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Door het ontwikkeladvies krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de arbeidsmarkt. Loopbaanadviseurs geven deskundig advies. Ook kunnen zij mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie van de deelnemer wordt een arbeidsmarktscan of een ondernemersscan wordt ingezet. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt waar een mogelijke competentiematch is. Voor ondernemers die deelnemen is de ondernemersscan toegevoegd als alternatief voor de arbeidsmarktscan. Aan het einde van het traject krijgen mensen een ontwikkelplan mee. Hierin staat kort en bondig een aantal acties beschreven voor de korte of de lange termijn om de wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Aanvragen
Aanvragen van een ontwikkeladvies kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanbedrijf in de buurt. Meld je telefonisch of per e-mail aan en maak een afspraak. De keuze voor de juiste begeleiding is maatwerk en bepalend voor het succes. Daarom beschikken dienstverleners aangesloten bij OVAL over veel expertise en voldoen zij aan strikte kwaliteitseisen.

Geen kosten
Het ontwikkeladvies is kosteloos voor mensen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor de ‘Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies’ beschikbaar gesteld. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. De loopbaanadviseur of het loopbaanbedrijf vraagt de subsidie aan en regelt de administratie. Hierdoor wordt de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk gemaakt.

NL leert door
De coronacrisis maakt leren en ontwikkelen nóg belangrijker. Doel van NL leert door is mensen bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. Er is geld beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Meer informatie over gratis online scholing vind je hier.

NOW
Werkgevers die gebruik maken van NOW hebben een inspanningsverplichting om hun werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

Meer informatie voor loopbaanbedrijven
Meer informatie voor loopbaanadviseurs en loopbaanbedrijven over het ontwikkeladvies en de subsidieregeling is te vinden op de website van Uitvoering Van Beleid, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter