Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De loopbaanadviseur, reisbegeleider naar een volgende loopbaanstap

“Mensen kunnen dingen heel groot maken in hun hoofd, waardoor ze het overzicht verliezen en tegen beperkingen aanlopen. Ik zorg ervoor dat men weer zicht krijgt op wat voor hem of haar echt belangrijk is, waardoor keuzes maken makkelijk wordt.”

Wij gaan in gesprek met Nicole Noyons, loopbaanadviseur bij Focus Nederland. Nicole begeleidt haar cliënten op de manier die het best bij hen past: telefonisch, online, face-to-face of wandelend. Zij vertelt over het verzoek van een bedrijfsarts om iemand te begeleiden naar een andere functie na een burn-out.

“Als ik moet benoemen wat ik het leukste vind aan mijn werk, dan zeg ik het mogen meedenken met mensen. Iemand op weg kunnen helpen en met vertrouwen de volgende loopbaanstap zien maken. Wanneer ik iemand kan behoeden voor uitval, met bijvoorbeeld aangepast werken zodat diegene minder of geen stress meer ervaart, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Ik zie mensen groeien, niet alleen in het werk, maar ook als persoon. Daarom noem ik mezelf ook wel een reisbegeleider, want zo voelt het; ik ga met iemand mee op reis op weg naar werk dat bij hem/haar past, en onderweg stoppen we een paar keer om te zien wat iemand heeft bereikt. In vaak een korte tijd zie je al iemand positief veranderen. Ik maak daarbij gebruik van vragenlijsten en testen, waardoor ik een goede indruk krijg van iemands kwaliteiten en talenten, en waar mensen energie van krijgen of juist stress. Daarbij houd ik altijd het doel in mijn achterhoofd. Waar wil iemand naar toe? Wat is de gewenste situatie voor iemand?

Voor de coronacrisis waren de gesprekken bijna altijd face-to-face, nu telefonisch of online. Daarnaast bied ik wandelcoaching aan als dat passend is bij de persoon en situatie. Bij mij draait het erom hoe ik iemand het beste kan begeleiden. Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk en ben daarin mensgericht, gefocust op het resultaat en oplossingsgericht. Net als mijn werkgever, Focus Nederland. Die vrijheid en met name ook het vertrouwen komen terug in de persoonlijke gesprekken. Iemand die zich comfortabel voelt en vertrouwen ervaart, durft ook meer te delen. Samen zetten we concrete stappen naar een werkbare situatie.”

Mijn drie tips voor iemand die werkstress ervaart: 

Doe dingen die je energie geven, in plaats van dat het energie kost.

  • Weet dat kleine stapjes jou ook brengen waar je wilt zijn.
  • Maak een prioriteitenlijstje en zorg dat je eindigt met de leukste taken.
  • Met zelfvertrouwen een nieuwe stap maken

“Ik heb een vrouw van in de 40 geholpen die bij mij binnenkwam met een burn-out. Ze ervaarde veel stress en werkdruk in haar huidige werk en was daardoor uitgevallen. De bedrijfsarts gaf aan dat een andere functie misschien beter zou passen. Met die informatie nodigde ik haar uit voor een intake. We hebben geïnventariseerd wat haar kwaliteiten, talenten en passies waren. En daarnaast hebben we samen gekeken naar wat voor bedrijfscultuur en werkomgeving het beste bij haar past. Mijn doel was om haar weer gezond aan het werk te krijgen, binnen een omgeving en in een functie waar zij zich prettig voelt. Ik heb haar zelfvertrouwen enorm zien groeien tijdens onze gesprekken. Dat heb ik ook teruggekregen na de laatste sessie. Iemand kunnen laten zien wat hun persoonlijke ‘why’ is, hoe ze van toegevoegde waarde zijn, is heel dankbaar werk. Uiteindelijk heeft ze de stap gezet om te vertrekken bij haar werkgever en is ze voor zichzelf begonnen als zzp-er. Inmiddels heeft ze opdrachten en maakt ze gebruik van een constructie vanuit het UWV, waardoor ze een half jaar de tijd heeft om - met behoud van een uitkering - haar bedrijf op te zetten.”

Klik hier voor het bericht op de website van Focus

focus.jpg
Email Facebook Google LinkedIn Twitter