Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Re-integratiebureau Abtro specialiseert zich sinds 2004 in de begeleiding en bemiddeling van anderstalig talent. “Teams floreren wanneer medewerkers diverse achtergronden hebben. Dit draagt bij aan het succes van organisaties.” aldus Nadira Ettahiri, oprichter en directeur van Abtro. Zij delen hun succes op het gebied van diversiteit en inclusie.

Abtro levert maatwerk om talenten met een andere achtergrond te verbinden aan werkgevers. Maar diversiteit en inclusie is niet alleen terug te vinden in het werk wat zij leveren. Ook binnen het team van re-integratieadviseurs is veel diversiteit te zien. Nadira Ettahiri zegt hierover het volgende: “De kracht van diversiteit op de werkvloer ervaren wij al lang in de praktijk en wordt bevestigd door verschillende onderzoeken.”

Marta van Gemeren-Redes, zelf van Poolse afkomst en sinds 2022 werkzaam bij Abtro, vertelt over de kracht van diversiteit: “Verschillende mensen brengen verschillende perspectieven. Dit voorkomt tunnelvisie. Opmerkelijk genoeg hebben we vaak dezelfde doelen, ook al benaderen we deze vanuit andere invalshoeken. De essentie ligt in de bereidheid om écht naar de ander te kijken en van daaruit connecties te maken.”

Een inspirerend voorbeeld van Abtro’s unieke aanpak is het verhaal van Ida, een jong talent met een Poolse achtergrond. Ondanks verschillende sollicitatiegesprekken, kreeg ze niet de kans om te beginnen. Met de hulp van Abtro werd de focus verlegd van het zoeken naar een baan naar het vinden van een begripvolle werkgever. Het resultaat? Ida vond een baan als winkelmedewerker en bloeide op in haar nieuwe rol.

De boodschap van Marta en Abtro is duidelijk: het omarmen van diversiteit en het creëren van inclusieve werkplekken is niet alleen een ethische verplichting, maar ook een pad naar succes en groei voor elke organisatie.

Lees hier het hele verhaal van Abtro  

Wil je zelf aan de slag met diversiteit en inclusie maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Met deze 10 tips kan je vandaag nog aan de slag binnen jouw organisatie.

18/10/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter