Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL beantwoordt 5 vragen.

Petra van de Goorbergh over Werkgeluk:

Wat is volgens jou het belang van werkgeluk?
Als mensen plezier hebben in hun werk en er energie van krijgen is dat goed voor henzelf, voor de klant, voor collega’s en het thuisfront. Ik ben ervan overtuigd dat een ‘happy worker’ leidt tot een hogere productiviteit, tevreden klanten en een goede werksfeer.

Wat is het belang van het thema werkgeluk voor de leden van OVAL?
Leden van OVAL zijn dagelijks bezig in het ondersteunen van organisaties en hun medewerkers op terreinen als loopbaan, vitaliteit en activering. Dat is breed, het gaat er om dat als iemand uitvalt dat te maken kan hebben met gezondheid maar ook met balans werk/privé, niet meer mee kunnen in een baan vanwege opleiding of simpelweg uitgekeken zijn op wat je al jaren doet. Eigenlijk wil je dat voor zijn en daar gaat werkgeluk ook over, hoe zorg je dat mensen het leuk blijven vinden om hun werk te doen? En is dat altijd hetzelfde werk bij dezelfde organisatie? Wordt dat beïnvloed door werk of ook door zaken in de privésfeer? Het is belangrijk dat medewerkers daar zelf ook over nadenken en ruimte krijgen om daar iets mee te doen.

Is voor iedereen werkgeluk haalbaar? Ook voor laagopgeleiden in eenvoudige banen?
Dat vind ik toch zo’n onzin. Er is een algemene tendens onder beleidsmakers om mensen met een lagere opleiding neer te zetten als ‘zonder drijfveren, motivatie, ambitie, lastig om te motiveren’. Ik denk dat het niet anders is dan voor ieder ander individu. Je hebt zaken waar je blij van wordt in je werk en/of privé en er zijn dingen minder leuk in je werk. Als de balans doorslaat naar veel dingen in je werk die energie kosten in plaats van energie geven is het belangrijk om te kijken naar verandering (binnen of buiten de organisatie). Voor ieder mens zal er verschil zijn in wat nodig is en helaas is het ook op dit moment zo dat het enorm kan verschillen in wat voor organisatie je werkt en wat deze organisatie beschikbaar stelt om je werkgeluk te bepalen

Waar zie je naar uit op het event Werkgeluk?
Ik kijk uit naar de inhoudelijke bijdrage van de verschillende sprekers maar vooral naar de ontmoeting met de deelnemers aan het Event, die geven vast en zeker positieve energie!

Waar word jij gelukkig van in je werk?
Ik word blij van inspirerende ontmoetingen en gesprekken, van vastbijten in een inhoudelijk issue en dat verder brengen, van hard werken maar vooral in combinatie met een leuk sociaal leven thuis en met vrienden. Zonder dat evenwicht is er weinig werkgeluk!

Ook inspiratie opdoen over Werkgeluk en een interessant netwerk ontmoeten? Meld u dan aan voor het event Werkgeluk op 9 maart a.s. Let op: er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar!

Bron: OVAL

17/02/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter