Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Meten is weten! Sturen op een gezonde(re) organisatie met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Start met jezelf, vandaag.

Jaarlijks bieden honderden organisaties hun medewerkers inzicht in persoonlijke gezondheidsrisico’s met de Persoonlijke Gezondheidscheck. &niped, het kennisinstituut achter deze check, verzamelt hiermee veel geanonimiseerde data en inzichten over de fysieke en mentale gezondheid in Nederland. Wat inzichten hieruit die wij deze week graag delen zijn:

 • Bijna de helft (45%) van de deelnemers aan de Persoonlijke Gezondheidscheck heeft een verhoogd risico op stress
 • Deelnemers met een verhoogde uitkomst op stress willen hier het liefst zelf mee aan de slag (in plaatst van onder begeleiding of in groepsverband)
 • Onder de deelnemers met een verhoogd risico op stress zien we dat de meest voorkomende vorm van stress werk gerelateerde stress is (35%), gevolgd door aan de thuissituatie gerelateerde stress (25%)
 • We zien een aantoonbare relatie tussen het ervaren van stress en dagen ziekteverzuim, mensen die aangeven stress te ervaren verzuimen meer dan mensen die dit niet hebben.
 • Bij alle organisaties die deelnemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck zien we over de jaren heen steeds vaker stress en angstklachten in de top 3 factoren terugkomen die van invloed zijn op de te verwachten stijging in ziekteverzuim en daling in productiviteit.

Hoe werkt het?

 • Sturen op een gezonde(re) organisatie met de Persoonlijke Gezondheidscheck van &niped. Dit wetenschappelijk onderbouwde e-Healthplatform brengt de gezondheidsrisico's van jouw organisatie in kaart. Betrouwbaar en compleet. Zo kan jouw organisatie na deze (nul)meting integraal en effectief sturing geven op duurzaam inzetbare medewerkers.
 • Medewerkers gaan zelf aan de slag met een online vragenlijst en fysieke tests (meten van cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker). Zij ontvangen een rapport met persoonlijk advies op het gebied van gezondheid en vitaliteit.
 • Als organisatie ontvang je een macrorapportage; een rapportage op organisatieniveau die inzicht geeft in de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Je ziet hierin exact welke gezondheidsrisico’s kunnen leiden tot een hoger verzuim en een lagere productiviteit in de organisatie. Op basis van deze rapportage geeft &niped advies over hoe te werken naar een gezonde(re) organisatie.
 • Privacy gegarandeerd!
 • 70% van de deelnemers verandert na het doen van de Persoonlijke Gezondheidscheck zijn of haar leefstijl!
 • De Persoonlijke Gezondheidscheck is te combineren of op te volgen met de JOYNME! game, een laagdrempelige spelvorm waarbij teams en individuen opdrachten en challenges uitvoeren die spelenderwijs bijdragen aan het ontwikkelen van gewoontes die passen bij een gezonde leefstijl
 • Meer weten of met jouw organisatie onze check doen? Check dan www.persoonlijkegezondheidscheck.nl

Als kennispartner van de ‘Week van de werkstress’ hebben wij voor alle bezoekers een unieke actie. Doe deze week kosteloos de Persoonlijke Gezondheidscheck en ontdek wat deze jou en jouw organisatie te bieden heeft.

 

download.jpg
Email Facebook Google LinkedIn Twitter