Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Perspectief

Het zit soms tegen. Bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met ziekte of ontslag van uw medewerker(s). Dan is het belangrijk om samen met een goede dienstverlener een nieuw perspectief te vinden voor uw medewerker(s). 

 • Hoe bied ik nieuw perspectief na ontslag?
 • Hoe regel ik re-integratie tweede spoor?
 • Hoe investeer ik in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

  Het bieden van mogelijkheden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is niet alleen een maatschappelijke verantwoordelijkheid maar ook een kans voor werkgevers. 

  • Maak persoonlijk kennis
   Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vormen een diverse groep. Het gaat om mensen met een arbeidsbeperking, maar ook mensen die veelal door een combinatie van omstandigheden zoals lage opleiding, leeftijd, eenzijdige werkervaring, slechte taalbeheersing, een gat in hun cv en/of problemen in de privé sfeer al een langere periode werkloos zijn. Door een persoonlijke kennismaking ontstaat meer begrip voor hun omstandigheden en dat stimuleert tot actie.  
  • Denk in mogelijkheden
   Op een andere manier kijken naar de functies, taken en vooral de functie-eisen binnen de organisatie, helpt om kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Schakel hierbij ook professionele hulp in. Er zijn organisaties die u kunnen helpen om de mogelijkheden binnen uw bedrijf te verkennen en de begeleiding van een nieuwe medewerker te ondersteunen. 
  • Laat u inspireren door andere organisaties
   Veel werkgevers werken al met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ervaren hoe waardevol dat is en hoe zij op een onverwachte en verfrissende manier waarde toevoegen. Door met deze werkgevers in contact te treden leert u over hun lessen. 
  • Benut financieringsmogelijkheden
   Voor diverse groepen en situaties zijn subsidies mogelijk die een eventueel tijdelijk lagere productiviteit van een nieuwe medewerker compenseren (loondispensatie of premiekorting), die risico’s minimaliseren (no riskpolis) of om elkaar eerst via een proefplaatsing beter te leren kennen.
  • Bied begeleiding
   Juist wanneer u iemand aanneemt uit deze groep is een goede inwerkperiode en begeleiding op maat cruciaal. Dat kan door coaching binnen uw eigen bedrijf en in sommige gevallen aangevuld door externe professionele coaching. 
  • Social return
   Steeds meer (overheids)organisaties nemen in hun eisen voor een opdracht de verplichting op om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te schakelen. Zo helpt een goed sociaal beleid een bedrijf ook om extra opdrachten te verwerven. 

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter