Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Ontwikkeling

Juist nu functies en organisaties steeds sneller veranderen is het belangrijk om u te blijven ontwikkelen, zodat u klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen. 

 • Wie helpt me na te denken over mijn loopbaan?
 • Een leven lang ontwikkelen. Hoe werkt dat?

  Leren en ontwikkelen is nooit af. Het zorgt ervoor dat u zich kunnen aanpassen aan de steeds veranderende eisen de arbeidsmarkt. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats. Leven lang ontwikkelen zorgt ervoor dat u bij blijft bij de veranderingen in uw eigen baan of kunt overstappen naar een andere baan. Zo blijft u flexibel inzetbaar. 

  • Ontwikkelen buiten de klas
   Leren en ontwikkelen kan overal. Het gaat om het opdoen of versterken van nieuwe vaardigheden, kennis of ervaring. Dat kan door het volgen van een opleiding, coaching of een cursus.  Minstens zo belangrijk is leren in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan coaching van een ervaren collega of misschien kunt u zelf uw ervaring delen en een collega coachen. Ook door eens mee te draaien op een andere afdeling ontwikkelt u zichzelf. Zo maakt u kennis met andere taken en verbreedt u uw inzetbaarheid. 
  • Werk naar een doel 
   Wanneer u een concreet beeld voor ogen heeft waar u over vijf jaar wilt staan, kan het ontwikkelplan daarop aansluiten. Is er een onderwerp waar u zich in wilt specialiseren? Heeft u leidinggevende ambities? Of wilt u gewoon nog beter worden in uw werk? Kijk samen wat er nodig is en maak een stappenplan.  
  • Krijg inzicht in de ontwikkelmogelijkheden 
   Zijn er loopbaanpaden? Is er een overzicht van opleidingen en ontwikkelmogelijkheden? Wat is het beschikbare budget binnen uw organisatie? Bij wie kunt u terecht met vragen? Liggen er mogelijkheden op een andere afdeling die u nog niet kent? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Door de vragen te stellen en uw ambities uit te spreken, krijgt u dit duidelijk.  
  • Benut het loopbaan- of functioneringsgesprek
   Een uitgelezen moment om over uw ontwikkeling te praten is natuurlijk het loopbaangesprek of het functioneringsgesprek. Bespreek wat u de afgelopen periode heeft geleerd en wat u de komende periode zou willen leren. Zo werkt u samen aan uw ontwikkeling.  
  • Leren is leuk
   Om leren hangt nog vaak een sfeer van verplichting en saai. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Leren kan iedere dag, op een speelse manier. Het blijkt dat het opdoen van nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen mensen gelukkig maakt. Het prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft zelfvertrouwen.  

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter