Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn belangrijk, ook op het werk. Wanneer u zich mentaal en fysiek fit voelt, gaat het werk u veel beter af. 

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik inzetbaar blijf?

  We werken steeds langer door en door technische en digitale ontwikkelingen veranderen en verdwijnen banen steeds sneller. Ook komen er nieuwe banen bij. Leven lang ontwikkelen is een voorwaarde om bij te blijven in de sterk veranderende wereld. Zorgen voor mentale en fysieke fitheid en blijven bewegen zijn cruciaal. 

  • Wees regisseur van uw loopbaan
   U bent primair zelf verantwoordelijk voor uw loopbaan en uw inzetbaarheid. Natuurlijk kan uw werkgever wel mogelijkheden bieden om u te ontwikkelen en bij te dragen aan gezonde en prettige arbeidsomstandigheden. 
  • Zorg dat u gezond en fit blijft
   Het klinkt als een open deur, maar gezond eten, bewegen en voldoende rust zijn de basis voor een gezonde leefstijl. Dat speelt zich deels buiten het werk af, maar ook in het werk kunt u zorgen voor het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen, voldoende beeldschermpauzes en een wandeling tijdens de pauze. Ook aandacht voor een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. 
  • Leven lang ontwikkelen
   Stilstand is achteruitgang. Kijk naar mogelijkheden voor opleiding, maar ook naar mogelijkheden om op het werk te leren en te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe taken op te pakken, een collega te coachen of u te laten coachen.  
  • Kijk eens in een andere keuken
   Wanneer u niet zo goed weet wat er op de arbeidsmarkt te vinden is, ga dan op onderzoek uit. Bij een grotere organisatie kan dat op een andere afdeling of in een andere functie, maar ook een oriëntatie bij een andere organisatie is mogelijk. U kunt vrijblijvend een netwerkgesprek aangaan of een dagje meelopen. Zo neemt u letterlijk een kijkje in de keuken bij een ander. 
  • Test uzelf
   Zoek uit waar uw interesses liggen, wat uw kwaliteiten zijn en waar u ontwikkelbehoefte ligt. Er zijn diverse tests en tools zoals apps op de markt die inzicht hierin geven. Wanneer u beter weet waar  het goed gaat en waar u nog iets aan kunt veranderen, is gerichte actie en een gesprek hierover met uw leidinggevende mogelijk.
  • Doe periodiek een APK
   Waarom wel een APK voor uw auto en niet voor uw loopbaan? Ga met een loopbaanadviseur of coach in gesprek of u nog ‘fit for the future’ bent en wat u kunt doen om uw inzetbaarheid te verbeteren. 

 • Ik heb me ziek gemeld, wat nu?
 • Hoe voorkom ik dat ik uitval door ziekte?

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter