Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Projecten

Week van de Werkstress 2019

Ook in 2019 organiseert OVAL weer de Week van de Werkstress. Deze wordt dit jaar gehouden van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november en staat in het teken van werkplezier en ontwikkeling. Samen met partners organiseren we een week vol werkplezier!
In het campagneplan is meer informatie over de Week van de Werkstress te vinden. Daarin zijn ook de mogelijkheden voor een partnership opgenomen.

Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion

De Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion (LPBSO) biedt kwalitatieve en onafhankelijke uitvoering van second opinions. De LPBSO is een uniek samenwerkingsverband tussen organisaties: OVAL, KoM en ZFB. Via deze landelijke pool worden second opinions uitgevoerd door een team van ervaren, gespecialiseerde bedrijfsartsen. Kwalitatief en onafhankelijk. De NVAB, de wetenschappelijke beroepsvereniging van bedrijfsartsen, levert inhoudelijke ondersteuning aan de LPBSO.

Alliantie Samen werken voor werk

Er staan nog teveel mensen aan de kant. Dit was de reden voor brancheorganisaties OVAL, ABU, NRTO en Cedris om de handen ineen te slaan en de alliantie Samen werken voor werk te vormen. De alliantie heeft als doel om zoveel mogelijk mensen aan de slag te helpen op de arbeidsmarkt door de kennis en kunde van private dienstverleners te combineren met die van de publieke sector. Tegelijkertijd doet de alliantie aan de 35 arbeidsmarktregio’s en hun wethouders een aanbod om vraaggericht en op maat te ondersteunen. 

Imagocampagne bedrijfsartsen

In 2016 is de imagocampagne ‘Bedrijfsarts worden Het betere werk!’ gestart. In de campagne vertellen ambassadeurs (bedrijfsartsen en bedrijfsartsen in opleiding) over het mooie vak en werkzaamheden via blogs, vlogs, artikelen presentaties, gastcolleges en meeloopdagen. De campagne is een samenwerking tussen OVAL, NVAB, Ministerie van SZW, KoM, IOSG, NSPOH, SGBO en UWV. 

De Opstartfabriek

De Opstartfabriek helpt kleine ondernemingen bij overnames door kandidaat-ondernemers te coachen naar ondernemerschap. Het project staat open voor een ruime doelgroep van kandidaten vanaf 50 jaar die willen starten met een eigen onderneming of open staan om een onderneming over te nemen. Zowel kandidaten uit outplacementtrajecten als uit een gemeentelijke project kunnen worden toegelaten. De Opstartfabriek is mede mogelijk gemaakt met een innovatiesubsidie van het Ministerie van SZW.

Coalitie Inclusie en Technologie

Meer mensen met een beperking kunnen aan de slag als huidige en toekomstige technologische mogelijkheden beter worden benut. De Coalitie Inclusie en Technologie deelt kennis, monitort, neemt barrières weg en stimuleert innovatie. De coalitie wordt gevormd door UWV, hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen, OVAL, ontwikkelaars, werkgevers, gebruikers en beleidsmakers. Samen zullen zij de komende jaren actief initiatieven stimuleren die de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij brengen door middel van technologie. 
 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter