Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Plezier

Het is fijn om met plezier naar het werk te gaan, omdat het werk past en de organisatie de omstandigheden biedt die daaraan bijdragen.

 • Hoe haal ik het beste uit mezelf?
 • Hoe haal ik met plezier mijn pensioen?

  De een haalt meer voldoening en plezier uit zijn werk dan de ander, dat is een feit. Gelukkig zijn er dingen die u als werknemer kunt doen om plezier in het werk te hebben en te houden.  

  • Werkplezier begint bij inzicht
   Werkplezier is voor iedereen wat anders. Sta er eens bij stil wat werkplezier voor u inhoudt? Heeft dat bijvoorbeeld te maken met het soort werk, de contacten met collega’s, de waardering of de toegevoegde waarde die wordt geleverd.
  • Zoek de energiegevers
   Iedereen heeft in het werk energievreters en energiegevers. Zorg voor een goede balans tussen die twee en richt de aandacht vooral op de energiegevers. Plan na een lastige taak die veel energie vroeg weer iets leuks in om het plezier in uw werk weer een impuls te geven. 
  • Socialize met collega’s
   Goed contact met collega’s verhoogt het werkplezier. Draag daarom bij aan een fijne werksfeer. Toon oprechte interesse in collega’s, geef een compliment, bied hulp aan en vraag zelf ook om hulp.
  • Leg gelukkige momenten vast
   De dag vult zich al snel met ‘to do lijstjes’, opdrachten en afspraken. Daar kan ook tegenslag, frustratie en soms stress uit voortkomen. Werkplezier is voor de meeste mensen iets van momenten. Hou ook in de hectiek de gelukkige momenten vasthoudt? Er zijn handige tools op de markt om iedere dag positieve momenten op te schrijven en te delen. 
  • Blijf leren en ontwikkelen
   Jezelf ontwikkelen draagt bij veel mensen bij aan hun werkplezier. Het inspireert en geeft nieuwe inzichten. Onderzoek de mogelijkheden voor het doen van een opleiding of ontwikkel uzelf door nieuwe uitdagingen te zoeken in het werk of daarbuiten.
  • Maak inzichtelijk wat u doet 
   Veel mensen weten aan het eind van een dag hard werken niet wat ze gedaan hebben en wat ze bereikt hebben. Door te noteren wat u doet en waarom, ziet u dat u nuttig bezig bent geweest en dat geeft voldoening. 
  • Besteed aandacht aan persoonlijke ontwikkeling
   Zoek een coach om u te helpen ontdekken wat u zelf kunt doen aan het vergroten van uw werkplezier en om meer voldoening en succes in uw werk te krijgen. 

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter