Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Perspectief

Het zit soms tegen. Bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met ziekte of ontslag. Dan is het belangrijk om een nieuw perspectief te vinden. 

  • Hoe kan ik weer re-integreren na ziekte?
  • Hoe kom ik na ontslag weer aan het werk?

    Ontslag kan ingrijpend zijn. Een baan zorgt voor zekerheid en inkomen. Door tijdig in actie te komen en de juiste hulp in te schakelen, kunt u hopelijk snel weer aan de slag. 

    • Gebruik transitievergoeding
      Iedere werknemer die na een dienstverband van minimaal twee jaar zijn baan verliest, heeft recht op een transitievergoeding. Ook als het om een of meer tijdelijke contracten (van minimaal twee jaar) gaat. Het doel van de transitievergoeding is om de periode van werkloosheid zo kort mogelijk te houden. De transitievergoeding kunt u gebruiken voor omscholing of outplacement. Kosten die de werkgever hiervoor al heeft gemaakt, mogen in mindering worden gebracht op de vergoeding. 
    • Maak ruimte
      Zeker wanneer u langere tijd bij een werkgever heeft gewerkt, kan ontslag zeer teleurstellend zijn. Niet voor niets wordt het vaak gezien als een ‘rouwproces’ . Het is belangrijk om deze emoties te erkennen en hier, samen met een loopbaancoach mee aan de slag te gaan. Zo kunt u dit afsluiten en ruimte maken om positief en energiek te werken aan het vinden van een nieuwe baan. 
    • Begin tijdig
      Uit onderzoek blijkt dat veruit de meeste mensen binnen een half jaar na hun ontslag een nieuwe baan vinden. Daarna wordt het lastiger. Het is dus van belang om niet af te wachten, maar zo snel mogelijk nadat u bent geïnformeerd over het ontslag, uw oriëntatie op een nieuw perspectief te starten. 
    • Maak een plan
      ‘Solliciteren is net werken’. Wanneer u het zoeken naar een nieuwe baan goed wilt aanpakken, vraagt het veel tijd en aandacht. Om maar snel weer een baan te vinden, gaan mensen soms ‘lukraak’ solliciteren. Het is beter om u goed voor te bereiden, te weten wat u wilt en te zorgen voor een goed cv. Een loopbaancoach helpt u daarbij. Dus begin zo snel mogelijk, maar wel goed voorbereid.  
    • Klaar voor de toekomst 
      Solliciteren verandert. Zoeken via social media en het benutten van netwerken spelen een steeds grotere rol. Niet iedereen is daarmee bekend. Zorg dat u zich op de hoogte stelt van de nieuwste gebruiken bij solliciteren en zoek daar als nodig hulp bij. Zo treedt u zelfverzekerd een nieuwe toekomst tegemoet. 
  • Ik wil (weer) aan het werk. Hoe pak ik dat aan?

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter