Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Plezier

Met plezier naar het werk gaan, dat gun je iedereen. Het helpt wanneer het werk past bij het individu en het bedrijf de omstandigheden biedt die daaraan bijdragen. 

 • Hoe stimuleer ik werkplezier?
 • Hoe blijven mijn medewerkers gemotiveerd?

  Motivatie is niet alleen maar intrinsiek. Werkgevers kunnen met positief gedrag en de juiste interventies een impuls geven aan de motivatie van hun medewerkers.  

  • Stel realistische doelen
   Niets werkt zo demotiverend als doelen die niet gehaald kunnen worden. Zadel medewerkers dus niet op met ladingen werk, maar stel realistische doelen. 
  • Geef vertrouwen
   De meeste werknemers vinden het prettig om zelfstandig te kunnen werken en dingen op hun eigen manier uit te vinden. Durf ze dit vertrouwen te geven. Met realistische doelen en periodieke evaluaties kunt u prima in de gaten houden of het werk volgens planning verloopt.
  • Geef complimenten
   Het blijkt dat mensen gelukkiger in hun werk zijn als hun bijdrage wordt gezien en gewaardeerd. Geef daarom regelmatig complimentjes. Focus niet alleen op het eindresultaat, maar geef ook schouderklopjes tijdens het proces.
  • Betrek medewerkers bij beslissingen
   Probeer medewerkers zo veel mogelijk te betrekken bij beslissingen die moeten worden genomen en de plannen die worden gemaakt. Zo zijn ze meer betrokken bij het beleid en zullen zich meer willen inspannen om de doelen te bereiken.
  • Stimuleer creativiteit en ontplooiing
   De mens is van nature leergierig en wil niet altijd hetzelfde kunstje doen. Geef mensen de ruimte om zich te kunnen ontplooien en stimuleer hun creativiteit. Dat kan binnen de huidige functie door ze bijvoorbeeld projecten op te laten zetten die ze zelf geïnitieerd hebben. Of door ze door te laten groeien naar andere rollen.
  • Vier de successen
   Een hoger salaris is geen goede motivator, maar kleine extraatjes zijn dat wel. Geef een feestje of borrel als een bepaald project succesvol is afgerond of een bonus bij het halen van bepaalde targets. 
  • Benader elke werknemer anders
   Uiteindelijk is er geen one-size-fits-all manier van motiveren, omdat elke medewerker weer anders is. De een wil wat meer los gelaten worden, terwijl de ander wat meer stimulans nodig heeft. Kijk dus ook naar de persoon achter de medewerker en pas de manier van motiveren daarop aan.

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter