Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn belangrijk, ook op het werk. Wanneer u zich mentaal en fysiek fit voelt, gaat het werk u veel beter af. 

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik inzetbaar blijf?
 • Ik heb me ziek gemeld, wat nu?
 • Hoe voorkom ik dat ik uitval door ziekte?

  Uitvallen door ziekte is vervelend. Door gezond en veilig te leven en te werken, alert te zijn en tijdig signalen af te geven, kunt u een ziekmelding in veel gevallen voorblijven. 

  • Een gezonde en veilige werkplek
   Het begint bij een goede en veilige werkplek. Zorg bijvoorbeeld dat u gebruik maakt van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn en dat uw bureau op de juiste hoogte staat. Via uw leidinggevende, de preventiemedewerker of de OR kunt u ook aandacht vragen voor specifieke zaken zoals temperatuur, gevaarlijke stoffen en beschikbare beschermingsmiddelen. 
  • Een prettige werksfeer
   Wanneer de sfeer op het werk prettig is, melden mensen zich minder ziek.  Wanneer u voelt dat u wordt buitengesloten of er is wrijving tussen u en uw collega’s, geef dat dan aan bij uw leidinggevende. Ook wanneer u dit bij andere medewerkers signaleert. 
  • Gezonde leefstijl
   Het begint bij uw eigen leefstijl. Gezond eten, voldoende bewegen en voldoende rust zorgen ervoor dat u fitter en gezonder blijft. 
  • Herken de signalen 
   Merkt u dat u minder functioneert? Dat u zware belasting vermijdt? Krijgt u een korter lontje? Dit kan wijzen op werkstress. Ga met uw leidinggevende hierover in gesprek en vraag eventueel hulp van een bedrijfsarts. Samen kunt u zoeken naar de juiste steun om uitval en grotere schade te voorkomen. 
  • Denk in mogelijkheden
   Uw privé omstandigheden kunnen impact hebben op uw functioneren. Heeft u bijvoorbeeld te maken met mantelzorg, financiële problemen of problemen met de kinderopvang, dan werkt dit door in uw werk. Ga hierover in gesprek met uw leidinggevende of de afdeling HR. Mogelijk kunnen er afspraken gemaakt worden over bijvoorbeeld thuiswerk, aangepaste werktijden of juist extra werk (en inkomsten).  

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter