Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Perspectief

Het zit soms tegen. Bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met ziekte of ontslag. Dan is het belangrijk om een nieuw perspectief te vinden. 

 • Hoe kan ik weer re-integreren na ziekte?
 • Hoe kom ik na ontslag weer aan het werk?
 • Ik wil (weer) aan het werk. Hoe pak ik dat aan?

  U bent werkloos geworden of misschien op zoek naar uw eerste baan. Het is niet altijd eenvoudig om vanuit de positie van werkloze, snel ergens aan de slag te kunnen. Vacatures genoeg, maar het is niet voor iedereen eenvoudig om uit te vinden welk werk goed past en om een baan te vinden. 

  • Hou vol
   Het zoeken van een andere baan vraagt, zeker wanneer u langer werkloos bent om inzet en uithoudingsvermogen. Het is belangrijk om positief te blijven en dit ook uit te stralen. Juist wanneer die leuke vacature voorbij komt, is het belangrijk dat u enthousiast overkomt. 
  • Zoek support
   Professionals kunnen u helpen om zicht te krijgen op uw kwaliteiten en valkuilen. Zij kennen bovendien de regels van het solliciteren, zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actuele vacatures. Dat zorgt voor meer inzicht en steun. Vanuit uw uitkerende instantie of via uw vorige werkgever is vaak vergoeding van deze professionele support mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. 
  • Blijf uw CV vullen
   Soms duurt het lang voordat u een nieuwe baan. In sommige sectoren is veel concurrentie en werkgevers vinden een langere periode van werkloosheid niet zo positief. Zorg dus dat er niet teveel gaten ontstaan op uw cv. Door tijdelijk ander werk te doen blijft u in de running en houdt u het werkritme vast. Ook met vrijwilligerswerk kunt u uw CV blijven vullen, terwijl u daarnaast nuttig werk verricht en extra werkervaring opdoet. 
  • Ga netwerken, ook digitaal
   Een goed netwerk zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van ontwikkelingen in uw vakgebied en van nieuwe vacatures hoort voordat de werving wordt gestart. Realiseer u dat de meeste vacatures via relaties worden ingevuld. Het loont dus om een netwerk op te bouwen en te onderhouden, ook digitaal. LinkedIn is een zakelijk netwerk om de juiste connecties te maken met oud-collega’s, zakenrelaties, vrienden en kennissen waarvan u denkt dat ze u verder kunnen helpen met bijvoorbeeld een netwerkgesprek of tips over baanmogelijkheden. Onderhoud uw LinkedIn-profiel dus goed en volg bedrijven in de sector waarin u wilt werken om geïnformeerd te blijven. 
  • Val op 
   Sommige werkgevers krijgen honderden sollicitaties binnen op een openstaande vacature. Het is dan zaak om eruit te springen. Zorg dat bedrijven u online kunnen vinden. Maak een simpele website of een profiel aan en plaats er een interactief cv op, bijvoorbeeld in de vorm van een video. Vertel hier iets over uzelf, uw ambities en doelen. Hiermee onderscheidt u zichzelf en valt meer op. 

Stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter