Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Onze werkenden willen nog langer mee. Daarom is het belangrijk te investeren in duurzame inzetbaarheid. Dit zorgt ervoor dat meer werkenden gezond hun pensioen kunnen halen. De komende jaren ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid met de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU). Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden een aantal aanvraagcriteria. Eén daarvan is een sectoranalyse. Een subsidie helpt u daarbij op weg. 
 
Een sectoranalyse geeft inzicht in de meerjarige opgaven op het gebied van duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden waar een sector voor staat. Ook laat het zien wat nodig is om te zorgen dat werkenden in de betreffende sector in de toekomst zoveel mogelijk gezond werkend hun pensioen bereiken. 
 
Sectoranalyse: een blik vooruit
Een sectoranalyse kijkt minimaal 5 jaar vooruit en geeft inzicht in de omvang en samenstelling van het aantal werkenden, het aandeel kleine ondernemingen en een beschrijving van de problematiek rondom duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden in de sector.
 
Voor het laten uitvoeren van een sectoranalyse is een vaste subsidie beschikbaar. Deze kan van 1 t/m 30 september 2021 worden aangevraagd. Meer informatie over het aanvragen van deze subsidie vindt u op www.mdieu-regeling.nl.
 
Activiteitenplan opstellen
Als de resultaten van de sectoranalyse bekend zijn, is het tijd om een activiteitenplan op te stellen. Hierin wordt beschreven welke activiteiten de sector wil gaan uitvoeren. Niet alleen de doelstellingen, beoogde effecten en doelgroep van de activiteiten worden beschreven, maar ook de gewenste resultaten. Voorbeelden van activiteiten die subsidiabel kunnen zijn, staan in de Menukaart MDIEU

Aan de slag met de MDIEU
Vanaf 1 januari tot en met 31 maart 2022 loopt het aanvraagtijdvak voor het activiteitenplan. In deze periode kunnen sectoren een subsidieaanvraag indienen voor ondersteuning van duurzame inzetbaarheid of eerder uittreden. Dien daarvoor de samenwerkingsovereenkomst, de sectoranalyse en een activiteitenplan in. Kijk voor meer informatie op www.mdieu-regeling.nl.

De juiste uitvoerder 
De keuze voor de juiste uitvoerder is maatwerk en bepalend voor het succes. Daarom staan dienstverleners aangesloten bij OVAL klaar voor sectoren om de duurzame inzetbaarheid van werkenden te vergroten. OVAL leden beschikken over de benodigde expertise, voldoen aan strikte kwaliteitseisen en worden daarop onafhankelijk getoetst.
 

01/09/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter