Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt 50 miljoen euro uit Europese middelen ter beschikking aan gemeenten voor de begeleiding van werkzoekenden naar werk. Van het bedrag was 12,5 miljoen euro al eerder toegezegd door de minister. 

Gemeenten kunnen het extra geld gebruiken voor lopende arbeidsmarktgerichte projecten gericht op werkzoekenden die dienstverlening van de gemeente krijgen. Ze kunnen het ook inzetten voor de bemiddeling naar werk van Oekraïense vluchtelingen. "Gemeenten kunnen zo meer doen om mensen die nu nog langs de kant staan en graag willen werken een opstap te bieden naar een baan", aldus minister Schouten. "De huidige krappe arbeidsmarkt biedt volop kansen om ieders talent te benutten." 

De middelen worden aan het Europees Sociaal Fonds (ESF) toegevoegd. Voor activiteiten die gemeenten tot 1 oktober 2022 uitvoeren geldt dat zij volledig uit dit fonds worden gefinancierd. Daarna kunnen gemeenten via het nieuwe ESF+-programma gebruik blijven maken van de subsidie, waarbij ze zelf een deel dienen te financieren. 

Actieplan 
Minister Schouten en minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn dit voorjaar gestart met een actieplan om de kansen op werk voor werkzoekenden te vergroten en werkgevers sneller te helpen aan personeel via de arbeidsmarktregio’s. Hierin werken UWV en gemeenten samen aan dienstverlening voor werkgevers en werkzoekenden. 

Bron: Ministerie SZW
 

31/08/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter