Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Met verbazing heeft OVAL kennisgenomen dat het kabinet het STAP-budget per 2024 volledig schrapt. Deze bezuiniging is onverstandig en leidt op de lange termijn juist tot hogere kosten. Met het afschaffen van het STAP-budget zullen minder mensen investeren in scholing en hun ontwikkeling. Als we willen dat werkenden en werkzoekenden meer investeren in scholing en ontwikkeling is het zonde om dit belangrijke instrument ter bevordering van een leven lang ontwikkelen stop te zetten.

Het voornemen van het kabinet om het STAP-budget te stoppen betekent dat met name werkzoekenden, flexwerkers en zzp’ers minder mogelijkheden krijgen om te investeren in hun eigen ontwikkeling. Juist deze groepen maken veelvuldig gebruik van het STAP-budget. Voorheen investeerden zij vrijwel niet in hun eigen scholing en ontwikkeling, vanwege de hoge kosten. Het is onbekend of het kabinet met een andere regeling komt om de scholing en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden te stimuleren. Voor OVAL is het belangrijk dat alle werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om te investeren in hun eigen opleiding en ontwikkeling. Dit vanwege de veranderde arbeidsmarkt en om de stap naar tekort sectoren te kunnen zetten. 

OVAL blijft zich inzetten om te komen tot een leer- en ontwikkelcultuur voor iedereen. OVAL heeft hiervoor al eerder voorstellen voorgedaan, zoals het invoeren van een periodieke arbeidsmarktscan (PAS) en een persoonlijke ontwikkelrekening.

Meer hierover leest u hier: https://www.oval.nl/themadossiers/loopbaan/leven-lang-ontwikkelen

01/05/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter