Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Eind november heeft de Raad van State geoordeeld dat de 24-wekeneis in strijd is met de Europese Opvangrichtlijn. Dit betekent dat asielzoekers jaarlijks meer aan het werk mogen dan het huidige maximum van 24 weken wanneer hun aanvraag langer in behandeling is dan zes maanden. Een goede zaak volgens OVAL.

Deze uitspraak is gedaan nadat het UWV de verlening van de werkvergunning van een Nigeriaanse man had afgewezen. Hij is daarna met zijn werkgever naar de Raad van State gestapt, die oordeelde dat dit in strijd is met Europese wetgeving. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het beleid hierop aangepast. 

Wanneer asielzoekers meer dan 24 weken kunnen werken, heeft dit voordelen voor hun integratieproces in Nederland. Ze kunnen de cultuur beter leren kennen en kunnen de taal leren, wat weer bevorderlijk is voor de integratie in Nederland. Op dit moment hebben veel voormalige asielzoekers moeite met het vinden van een baan als hun verblijfsvergunning is goedgekeurd. Meer werkervaring kan hierbij helpen. OVAL is tevreden met deze uitspraak want deze biedt de kans voor mensen sneller te re-integreren alsmede om de enorme tekorten op de arbeidsmarkt tegen te gaan.
 

07/12/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter