Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op donderdag 9 maart vond er in Bunnik een succesvolle praktijkdag ‘Verbinden voor de menselijke maat’ plaats. Het doel van de dag, georganiseerd door de Programmaraad, was om de deelnemers handvatten te geven om de menselijke maat steeds toe te passen in het werk van alle dag. OVAL gaf samen met Jobstap een van de workshops, met als thema externe jobcoaching. Dit naar aanleiding van de OVAL campagne. De belangrijkste uitkomsten waren wel dat deelnemers na de workshop inzagen dat de kosten voor externe jobcoaching niet hoger zijn en dat externe Jobcoaching echt toegevoegde waarde heeft. Daarnaast waren de deelnemers het eens dat gemeenten in Nederland net als het UWV moeten zorgen voor een uniforme inzet van jobcoaching en dat er kwaliteitseisen (OVAL keurmerk) gesteld moeten worden aan jobcoaches. 

De workshop, gepresenteerd door Roel Fransen namens OVAL ,begon met een introductie van de sprekers, twee professionele jobcoaches met jarenlange ervaring in het helpen van mensen bij het vinden van werk en het ontwikkelen van hun carrière. Vervolgens passeerde de basisprincipes van Jobcoaching nog eens, inclusief het belang van gezamenlijke overeenstemming over het begrip externe Jobcoaching. Al met al was de workshop over Jobcoaching een succes. De deelnemers verlieten de workshop met een gezamenlijk begrip van jobcoaching en in de overtuiging dat externe Jobcoaching loont. 

De deelnemers werden in de workshop ook geïnformeerd over verschillende soorten Jobcoaching, en de bijbehorende succesverhalen. Deze voorbeelden werden uitgelicht door de Jobcoaches van Jobstap, Mark van der Grift en Robin van Zaal-Hoff. Daarbij werd de discussie over interne Jobcoaching (Jobcoaching door de gemeente) versus externe Jobcoaching (Jobcoaching door een professionele aanbieder) niet uit de weg gegaan. Een van de uitkomsten was dat gemeenten gelijke eisen zouden moeten stellen aan Jobcoaching die het UWV nu hanteert.
Nadat met de deelnemers was gesproken over deze succesverhalen en vragen waren beantwoord, gingen de deelnemers in groepjes uiteen om te praten over 3 vragen over externe jobcoaching. Het doel vooraf was overeenstemming bereiken over de inzet van externe jobcoaching. Een uitdagend doel met deelnemers die redeneren vanuit allerlei verschillende perspectieven. 

Een van de hoogtepunten van de workshop was een paneldiscussie met de vertegenwoordigers vanuit de groepjes, waarbij de deelnemers de kans kregen om met elkaar in gesprek te gaan over de stellingen. Zo kon men vragen stellen en inzicht onder welke voorwaarden Jobcoaching moet worden ingezet, voor wie het bedoeld is, en aan welke uitgangspunten Jobcoaching moet voldoen.
Vervolgstappen zijn dat we nog nader in gesprek zullen gaan met de deelnemers van de workshop en dat we in een volgend bericht de uitkomsten apart zullen presenteren.
 

16/03/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter