Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Onderzoeksinstituut AIAS-HSI University of Amsterdam bracht onlangs de publicatie ‘De impact van Covid-19 op de waarde en waardering van werk en het steunbeleid van de overheid’ uit. Hieruit blijkt onder andere dat tijdens de coronacrisis betaald werk in het leven van Nederlanders minder centraal is komen te staan.

•    Tijdens de coronacrisis is betaald werk in het leven van Nederlanders minder centraal komen te staan; 38% van de Nederlanders zegt dat het gezin belangrijker is geworden en 31% vrienden, bekenden en vrije tijd. Dat is aanmerkelijk meer dan de 25% voor wie betaald werk belangrijker is geworden.
•    41% van de mensen is werkzekerheid belangrijker gaan vinden, 30% sociale contacten op het werk en 18% “niet te veel druk of spanning”.
•    31% van de werkenden zegt dat de sociale contacten in het werk sinds de coronacrisis zijn verslechterd.
•    Het thuis werken bevalt de meeste werkenden goed. 62% van degenen die thuis kunnen werken wil in de toekomst ten minste een aantal keer per week thuis werken.
•    Thuis werken heeft een positief effect op het zelf kunnen beslissen hoe zij hun werk uitvoeren, de hoeveelheid werk die zij gedaan krijgen, hun concentratie tijdens het werk en hun werktevredenheid in algemene zin.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gebaseerd op een representatieve enquête (mei 2021) onder meer dan 4.000 inwoners van Nederland van achttien tot zeventig jaar. De publicatie maakt deel uit van het onderzoeksproject 'Waarde van Werk III' dat onder leiding van prof. Paul de Beer en Wieteke Conen wordt uitgevoerd en mede mogelijk wordt gemaakt door de Goldschmeding Foundation. 

Persbericht en volledige analyse
 

24/09/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter