Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vanaf maandag 2 oktober jl. is de  Subsidieregeling Ontwikkeladvies Praktisch Opgeleiden officieel in werking getreden. Deze regeling biedt praktisch opgeleiden de mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeladviestraject te volgen, met als doel hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

De Subsidieregeling Ontwikkeladvies Praktisch Opgeleiden in een notendop:

•    Wat is het? Het ontwikkeladviestraject stelt praktisch opgeleiden in staat om onder begeleiding van een loopbaanadviseur te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om hun loopbaan verder te ontwikkelen.

•    Focus op Scholing: Het traject legt de nadruk op de mogelijkheden van scholing, die de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk kunnen vergroten. Praktisch opgeleiden kunnen zich hiermee verder ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt versterken.

•    Maatwerk: Als scholing niet de juiste stap blijkt te zijn, worden er alternatieve ontwikkelingsmogelijkheden verkend die passen bij de individuele behoeften en ambities van de deelnemers.

Het is belangrijk op te merken dat deze regeling, vanwege de korte looptijd en aanloopperiode, niet ideaal is. Desondanks heeft OVAL, het belang van dergelijke geadviseerd om deze toch door te zetten. De belangrijkste overwegingen waren dat we ondanks de korte looptijd, mogelijkheden zien om meer mensen naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Daarnaast helpt een succesvolle benutting van deze regeling  de politiek te laten zien dat dit soort regelingen van groot belang zijn. OVAL heeft een actieve rol gespeeld in dit proces en heeft SZW diverse malen hierover geadviseerd. 

Vanaf 2 oktober 2023, 09.00 uur kunnen praktisch opgeleiden en belanghebbenden subsidie aanvragen voor de Subsidieregeling Ontwikkeladvies Praktisch Opgeleiden bij Uitvoering Van Beleid. Dit biedt een waardevolle kans om persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren en de weg naar een succesvolle loopbaan te effenen.

Voor meer informatie en details over de aanvraagprocedure kunt u terecht op de website van Uitvoering Van Beleid en blijf op de hoogte van toekomstige updates via www.oval.nl

06/10/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter