Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Gaat het enkel om werkdruk of ook om privédruk?

We ervaren meer werkdruk dan ooit, het personeelstekort is enorm en oplopende ziekteverzuim m.n. wat betreft psychisch verzuim stijgt. Er wordt te veel verwacht van mensen, die het privé bovendien drukker hebben. Toch kennen we het woord privédruk niet, vreemd toch?

Daarom organiseren Career & Kids en Career & Live In de week van 22 tot en met 26 januari 2024 de allereerste Nationale Werk-Privé Balans Week. Werk-privébalans gaat over het vinden van het juiste evenwicht tussen werkverplichtingen en persoonlijk leven, vooral als er in het privéleven ingrijpende gebeurtenissen plaats vinden. Het is essentieel dat werknemers de ruimte hebben om niet alleen te excelleren in hun werk, maar ook ruimte hebben voor zorgtaken, familie, vrienden, hobby's en andere persoonlijke activiteiten. Een gezonde werk-privébalans draagt bij aan zowel de fysieke als mentale gezondheid, wat leidt tot hogere werktevredenheid en verbeterde prestaties op de werkvloer.

Waarom is het belangrijk dat werkgevers aandacht besteden aan Werk-Privé Balans?
Voor werkgevers is het cruciaal om de werk-privébalans van hun werknemers serieus te nemen. Een goede balans draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van werknemers, wat op zijn beurt resulteert in minder stress, minder vermoeidheid en minder burn-outs. Door aandacht te besteden aan een gezonde werk-privébalans kunnen werkgevers niet alleen het talent aantrekken en behouden, maar ook bijdragen aan een productievere en tevreden werkomgeving. 

Speciale subthema's
Deelname aan de workshops en webinars tijdens de Nationale Werk-Privé Balans Week is kosteloos. Elke dag staan ander thema’s centraal:

  • Maandag 22 januari: Werk-privé balans en werkende ouders
  • Dinsdag 23 januari: Werk-privé balans en mantelzorg
  • Woensdag 24 januari: Werk-privé balans en hybride werken, met de lancering van het Hybride Samenwerkingsspel
  • Donderdag 25 januari: Werk-privé balans en schuldenproblematiek
  • Vrijdag 26 januari: Werk-privé balans en altijd "aan" staan
     

Samen staan we sterk! Hoe kunt u deelnemen?
We roepen alle organisaties, werknemers en belanghebbenden op om deel te nemen aan de activiteiten die gedurende deze week worden georganiseerd. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een cultuur bevorderen waarin een gezonde werk-privébalans wordt gewaardeerd en gesteund.
Laat ons samen streven naar een werkomgeving waarin de balans tussen werk en privé niet alleen wordt erkend, maar ook actief wordt bevorderd.
Voor meer informatie en deelname kunt u terecht op www.weekwerkprivebalans.nl of contact opnemen met Steven Tolsma of Annemie Webers.
- Samen bouwen aan een gezonde werk-privé balans voor iedereen.
 

Bron- en contactgegevens:

Career & Kids
Steven Tolsma s.tolsma@careerandkids.nl

Career & Live
Annemie Webers a.webers@careerandlive.nl
0653961889

 

20/12/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter