Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

'Stap over de streep als je intrinsiek betrokken bent bij mentale gezondheid!' Dit was één van de stellingen die aan bod kwam tijdens de interactieve sessie met de partners van de Week van de Werkstress. Op donderdagmiddag 1 februari kwamen zij voor het eerst samen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen vooruit te kijken naar de Week van de Werkstress 2024.

Voorafgaand aan de partnerbijeenkomst kwam de Community Mentale Gezondheid bij elkaar om de visie en missie, gekoppeld aan de jaarplannen en doelstellingen 2024 verder uit te diepen. Daarnaast keken zij terug op de 'Week van de Werkstress 2023' en werden de laatste voorbereidingen voor de partnerbijeenkomst getroffen. De Community Mentale Gezondheid gaat er dit jaar zorg voor dragen dat bewustwording, kennisdeling, samenwerking en innovatie rondom het onderwerp 'mentale gezondheid', zowel binnen als buiten OVAL nog meer aandacht gaat krijgen.

Partnerbijeenkomst
Annemie Webers, voorzitter van de Community Mentale Gezondheid, trapte het programma af met een aantal stellingen over de Week van de Werkstress over betrokkenheid, impact en waar je trots op bent als organisatie. Daarna volgde er een korte brainstorm in kleine groepjes waarin we aan de slag gingen met ideeën voor de Week van de Werkstress 2024.

Actiegericht innoveren met de employee journey
Riëlle Nij Bijvank en Frederique Maring van Zilveren Kruis gaven de workshop ‘Actiegericht innoveren met de employee journey’. Om het tij te keren van de stijgende burn-outklachten is een focusverschuiving nodig: van individuele mentale gezondheid naar ‘mentaal sterk werk’. Daarvoor moeten we grip krijgen op de omstandigheden die positieve stress laten omslaan naar negatieve stress. Welke momenten zijn daarbij cruciaal om in te grijpen en de kans op uitval te voorkomen. Kortom: hoe zorgen we ervoor dat preventie op tijd komt?

Virtual Reality relaxatietherapie door VRelax
De middag werd afgesloten door Sebastiaan Lommelaars van VRelax. Hij gaf uitleg over de ontspanningstool in Virtual Reality, gericht op vitaliteit en weerbaarheid van de medewerker. Onderzoek laat zien dat het gebruik van de VR bril in tien minuten een stressreductie oplevert. Gebruikers voelen zich ontspannen, opgewekt en kalm, waardoor de bril zou kunnen helpen om overspannings- en burn-outklachten te voorkomen onder werktijd of daarna. Uiteraard werd dit direct even getest!

De resultaten van de evaluatie van de Week van de Werkstress en de ideeën die werden opgehaald tijdens de bijeenkomst met de partners delen we graag binnenkort. Voor nu, zet in vooral de datum voor de 'Week van de Werkstress 2024' in je agenda. Deze vindt plaats van 11 t/m 15 november 2024.

07/02/2024

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter