Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Werkt u bij een onderzoeksinstelling of een organisatie die zich richt op het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? Binnen het programma ‘Verbetering kwaliteit poortwachtersproces’ kunt u op dit thema interventies (door)ontwikkelen en uittesten en kennis ontwikkelen.

Subsidieoproep
Vanaf vandaag is de subsidieoproep Verbetering kwaliteit poortwachtersproces – programmalijn 2 geopend. U kunt een projectidee indienen tot donderdag 3 december, 14.00 uur.
Met deze subsidieoproep stimuleren we onderzoek naar de verbetering van de re-integratie van werknemers. Het gaat om het (door)ontwikkelen en uittesten van interventies en kennisontwikkeling op drie thema’s:

  • versterking eigen rol zieke werknemer
  • bevordering en implementatie van vernieuwende re-integratiegerichte interventie aanpak
  • facilitering van aanpassingen in arbeidsorganisaties

Wie kan aanvragen?
Onderzoeksinstellingen en organisaties die zich richten op het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers komen in aanmerking voor het aanvragen van subsidie voor deze oproep. Het verschilt per thema welke partijen specifiek subsidie kunnen aanvragen. Meer informatie hierover vindt u in de subsidieoproep. Voor alle thema’s geldt dat vertegenwoordiging van werknemers in de projectgroep een vereiste is.

Informatiebijeenkomst op 6 oktober : hoor alles over de oproep
Dinsdag 6 oktober organiseren wij een digitale informatiebijeenkomst over deze oproep. Tijdens dit Webinar geven wij meer informatie over de subsidieronde en wordt ingegaan op (vooraf gestelde) vragen van deelnemers. Meld u voor vrijdag 2 oktober aan voor deze digitale informatiebijeenkomst.

Matchingbijeenkomst op 8 oktober: kom met elkaar in contact  
Wilt u een projectidee indienen op thema 1 'Versterking eigen rol zieke werknemer' binnen de subsidieoproep 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces - programmalijn 2'? Tijdens deze matchmakingbijeenkoms t krijgen werknemers-, patiëntenorganisaties en onderzoeksinstellingen de mogelijkheid om digitaal met elkaar in contact te komen.

Over Verbetering kwaliteit poortwachtersproces
Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet verbetering poortwachter ingesteld. Om met snel en effectief ingrijpen het verzuim korter te maken. Ons nieuwe programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.

Op de themapagina Terugkeer naar werk bij gezondheidsproblemen vindt u altijd het laatste nieuws, bijvoorbeeld over lopende en afgeronde projecten.

Lees het volledige artikel hier

Bron: ZonMw

23/09/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter