Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De Commissie Regulering van werk is recent van start gegaan. Zij is door het kabinet gevraagd om de toekomst van werk te onderzoeken en hierover te rapporteren aan het kabinet. De diversiteit van contractvormen is door onder andere zzp’ers, flexkrachten en platformisering flink toegenomen en ook veranderingen als digitalisering, robotisering en globalisering hebben een grote impact op de (toekomstige) arbeidsmarkt. De commissie onderzoekt hoe werk er in de toekomst uit gaat zien en met wat voor wetten en regelgeving de overheid daar het beste bij kan aansluiten. Ze gaat na of er aanpassingen nodig zijn, en zo ja, waar. Zo kijkt de commissie naar de juridische regels rondom arbeidscontracten, maar ook naar eventuele aanpassingen in vast en tijdelijk werk, arbeidsongeschiktheid, belastingen en zzp.

Op maandag 8 april 2019 gaan we hierover met elkaar in gesprek. We zijn verheugd dat de heer Hans Borstlap, voorzitter van de Commissie Regulering van werk, in het NGSZ-Café een toelichting komt geven op de activiteiten van de commissie. Hij zal een schets geven van de opdracht van het kabinet en de wijze waarop de Commissie Regulering van werk hiermee aan de slag is gegaan. Aansluitend is iedereen uitgenodigd om mee te praten en suggesties voor uitwerking aan te dragen. We verwachten ideeën en ervaringen van jong en ervaren vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit onderzoek, politiek en praktijk. De bijeenkomst vindt plaats in de inclusieve omgeving van Petit Café ‘De Resident’, in de hal van het ministerie van SZW.

Programma

  • 15.45 uur: Inloop en ontvangst
  • 16.00 uur: Start NGSZ-Café 
    • Welkomstwoord door moderator Marjolein ten Hoonte
    • Hans Borstlap, voorzitter Commissie Regulering van werk, voormalig lid van de Raad van State en voormalig Directeur-Generaal van het ministerie van SZW
    • In gesprek! 
  • 18.00 uur: Afsluiting

Aanmelden

OVAL-leden kunnen aanmelden via deze link met vermelding dat je namens OVAL komt.

Datum:           Maandag 8 april 2019
Tijd:                16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
Locatie:          Petit Café 'De Resident', Hal ministerie van SZW

Bron: NGSZ

20/02/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter