Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Als werkgever wil je goed voor jouw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van een bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl voornamelijk bij de medewerkers ligt, betekent dit niet dat je als werkgever hier geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doe je dat? ArboNed geeft praktische tips en handvaten.

Hoe gezond en vitaal zijn jouw medewerkers?

De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hét vertrekpunt om de arbeidsrisico’s in je bedrijf in kaart te brengen. Bijvoorbeeld het tillen van zware spullen of het langdurig werken achter een beeldscherm. Een logisch vervolg op de RI&E is het Preventief medisch onderzoek (PMO) voor je medewerkers.

Preventief medisch onderzoek

Het PMO is een uitgebreide gezondheidscheck die je medewerkers inzicht geeft in hun fysieke en mentale gezondheid. Met de adviezen uit het PMO kunnen ze zelf verder aan de slag met het verbeteren van hun gezondheid en leefstijl. Met het aanbieden van het PMO toont je als werkgever waardering voor je medewerkers en laat je zien dat je hun gezondheid belangrijk vindt.

RI&E als basis voor het PMO

De arbeidsrisico’s die naar voren komen in de RI&E vormen de basis voor het PMO. Toont de RI&E bijvoorbeeld aan dat een hoge werkdruk kan leiden tot psychische klachten, dan komt dit terug in het PMO. Met het uitvoeren van het PMO draag je bij aan het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit in jouw bedrijf en het voorkomen van verzuim.

Ondersteuning bij het PMO

Wil je werken aan een gezond en vitaal bedrijf? Dan helpt ArboNed je op een manier die het best bij jouw bedrijf past: doe je het helemaal zelf, besteed je liever alles uit of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: gezond ondernemen begint bij een gezonde en veilige werkomgeving. Download de checklist met bijbehorende tips en ontdek hoe jouw bedrijf ervoor staat.
  • Samen doen: wil je sparren over vervolgstappen op het PMO of het bevorderen van een gezonde leefstijl binnen je bedrijf? Schakel dan via Mijn Vitaliteitsexpert de deskundigen van ArboNed in. Zij zijn flexibel inzetbaar voor 2, 4 of 8 uur.
  • Laten doen: als werkgever toon je betrokkenheid bij je medewerkers door hen een PMO aan te bieden. Zo bevorder je de gezondheid en vitaliteit binnen je bedrijf. Bekijk hier het PMO aanbod van ArboNed.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers? Kijk dan op de website van ArboNed of neem contact op met ArboNed.

02/07/2024

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter