Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Sinds 2019 loopt het traject ‘Impuls RI&E’ dat als doel heeft om bij het MKB (met name kleinere bedrijven) de bekendheid met de RI&E en de toegevoegde waarde daarvan voor het bedrijf, te vergroten. De coördinatie van het traject ligt bij het ministerie van SZW. In onderstaande Nieuwsbrief wordt een update gegeven van de uitgevoerde en lopende activiteiten. OVAL is ook betrokken in de projectgroep en bij de verschillende acties.

Bron: Ministerie van SZW 

cid:image001.png@01D23502.BA98F9C0

 

 

Nieuwsbrief Impuls RI&E’

 

Geachte relatie,

 

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het traject ‘Impuls RI&E’.

 

Aanleiding traject

Staatssecretaris Tamara van Ark heeft begin dit jaar aangekondigd in te zetten op het verbeteren van de naleving van de RI&E. Op 2 juli 2019 was de eerste bijeenkomst van het traject Impuls RI&E. Tijdens de bijeenkomst is nagedacht over het innoveren van de communicatie en hulp rondom de RI&E. In deelsessies zijn knelpunten in de praktijk rondom de RI&E gedeeld en zijn eerste ideeën ingebracht. Een greep uit de vragen die aan bod kwamen zijn: ‘Hoe kan je de RI&E beter laten aansluiten op de dagelijkse praktijk?’ en ‘Wat voor toepassing van de RI&E is zinvol voor de ondernemer?

 

Werksessie oktober

Tijdens een werksessie maandag 28 oktober heeft een kleine groep stakeholders ideeën gegenereerd voor het beter bereiken van de kleine ondernemer. Daarbij is bekeken welke partijen een rol hebben richting de ondernemer. Zie de bijlage voor het verslag van de werksessie.

 

Design Sprint november

Het ministerie van SZW, Steunpunt RI&E en Arboplatform SER hebben een Design Sprint georganiseerd. Tijdens de sprint stond de ontwerpvraag centraal: ‘Hoe kunnen we kleine ondernemers ondersteunen in het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving?’. Een ontwerpteam heeft een week lang onafgebroken gewerkt aan deze ontwerpvraag.

 

De opbrengsten van de sprint zijn een gevisualiseerde klantreis, een prototype om ondernemers te ondersteunen die starten met een RI&E en ontwerpprincipes voor de vervolgstappen. De klantreis bevat een advies over de aanpak om kleine ondernemers te bereiken, te motiveren én te ondersteunen in het kader van de RI&E. Zie de bijlage en het filmpje voor het verslag van de Design Sprint.

 

Plan naleving RI&E

De opbrengsten van de werksessie en de Design Sprint zijn input voor het totale plan om de naleving van de RI&E te verbeteren. Over het plan wordt gecommuniceerd in een brief aan de Tweede Kamer.

10/01/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter