Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op maandag 7 oktober is er wereldwijd stilgestaan bij eerlijk werk. Op deze dag vraagt de Inspectie SZW meer aandacht voor eerlijk en fatsoenlijk werk. Het rapport ’De staat van eerlijk werk 2019: Risico’s aan de onderkant van de arbeidsmarkt’ laat zien dat ook in Nederland nog grote winsten zijn te behalen op het gebied van eerlijke beloning en goede werkomstandigheden. 

Verschillende factoren zoals de toename van flexibele arbeidskrachten, het grote aanbod aan goedkope arbeidskrachten en internationale concurrentie zetten de arbeidsmarkt onder druk. Met name werkenden met een laag inkomen, flexibele arbeidskrachten en zzp’ers lopen een verhoogd risico op onderbetaling en te lange werkdagen. Deze groep verricht vaak fysiek zwaar werk waardoor de kans op uitval groter is. Inspectie SZW verdubbelt komende jaren haar inzet op het thema eerlijke werk. 

Om de aandacht te vergroten is de inspectie een gerichte Social Media campagne gestart onder het motto: #Daspaseerlijk. De campagne richt zich op sectoren waar werkenden een verhoogd risico lopen. Meer informatie over de campagne en het onderzoek leest u hier.

Bron: Inspectie SZW
 

11/10/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter