Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

NVS Support is als vereniging reeds 25 jaar actief met Supported Employment in Europa! De EUSE (European Union of Supported Employment) viert het jubileum samen met NVS Support via een grootse conferentie in de Beurs van Berlage te Amsterdam. 

Op 28 en 29 mei a.s. zal in Amsterdam de 13e EUSE conferentie “Transitions” plaatsvinden (www.euse2019.eu) . We vieren dat het 25 jaar geleden is dat Supported Employment in Europa geïntroduceerd werd. Een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft sindsdien de succesvolle transitie naar betaald werk gemaakt vanuit de benaderingswijzen en methodieken van Supported Employment. 

Behalve dat stilgestaan wordt bij dit heuglijk feit zal de “Transitions” conferentie focussen op de toekomst. De centrale vraag is hoe Supported Employment ook in de komende 25 jaar nog meer kan bijdragen aan de succesvolle transities naar de arbeidsmarkt. De conferentie heeft vier programmalijnen waaronder de diverse workshops worden aangeboden:

Programma lijn 1: Beleidsvorming en strategisch sturen op resultaten.
Impact creëren op beleidsvorming kan met intensieve uitwisseling van Europese kennis teneinde de noodzakelijke transities te bevorderen voor inclusieve werkgelegenheid en betaald werk.
Er is behoefte aan nauwere banden met politieke besluitvorming, zowel in attitude als perceptie. Evenzo is het noodzakelijk om meer zichtbare en tastbare strategieën te ontwikkelen op het niveau van de EU-Commissie en de nationale programma’s van de Europese landen. 

Sub thema’s zijn de nieuwe ontwikkelingen en methoden (co-design en coproductie) voor het bereiken van de benodigde nieuwe strategieën en partnerschappen. Toegevoegde waarde kan worden gezien in erkennen van begeleid werken als kwaliteitseis in verband met het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (UNCRPD).
 
Programma lijn 2: Het leveren van ondersteuning en kwaliteit:  Wat Werkt?
Innovatie en kwaliteitsmetingen binnen Supported Employment worden hier gedeeld en wat de  praktijkgerichte onderzoeken hebben opgeleverd aan basis voor de uitvoering. Sub thema’s zijn:

  • Werkgever engagement en systeem- versus leefwereldbenadering
  • Overgangen van onderwijs naar werkomgeving
  • Kwaliteitsborging, meetinstrumenten en functie van de jobcoach, accreditatietraject
  • Nieuwe manieren van werken om kwaliteit op maat te bieden
  • Interventies voor mensen met een complexe of zware fysieke handicap


Programma lijn 3: Transities in loopbaan en praktijken van Supported Employment.
De zoektocht voor de innovatie en de beste praktijken in het beroepsleven, gericht op de overgang en fase tussen de werkgelegenheid een betaalde, inclusieve werkplek. Sub thema’s zijn loopbaanontwikkeling en planning, praktijkvoorbeelden vanuit diverse bedrijven, voortdurende ondersteuning en meerwaarde voor het behoud van de baan (voor zowel werknemers als zelfstandige) 

Vragen worden beantwoord over hoe je op de top van de kansen in toekomstige werkgelegenheid kan bereiken en de laatste trends bij werkgevers. Ook zullen de helden van diverse (inclusieve) bedrijven vertellen wat hun succesfactoren zijn die internationaal worden overgenomen.

Programma lijn 4: Een digitale toekomst voor ondersteunde werkgelegenheid
Bij dit programmaonderdeel gaat het om samen te onderzoeken hoe bestaande stakeholders van begeleiding op de werkplek (werkzoekenden, werknemers en jobcoaches) kunnen profiteren van nieuwe technologieën. Vraagstelling is bij de diverse workshops hoe organisaties digitale innovatie en ondersteuning kunnen omarmen om een betere eindresultaten te bieden. 

Wij willen van organisaties horen wat innovatie drijft om door “cutting edge” technologie de bedrijven te overtuigen om hun kennis met anderen te delen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Mobiele apps, Ondersteunende technologie op de werkplek,  virtuele realiteit bij leermodules, nieuwe Software, ontwikkelen Digitale vaardigheden en gebruik van de Sociale media om matching tussen werknemer en geven te bevorderen.

------

Er zijn veel Nederlandse organisaties betrokken bij deze conferentie en zien ook de SE methode als een basis voor het doorgroeien naar inclusief werkgeverschap. De conferentie is bedoeld voor jobcoaches, managers, beleidsmakers, onderzoekers en bestuurders. Ook is op alle niveaus van de organisaties meer dan ooit meer bereidheid om samen werken aan kwaliteit van jobcoaches met overheid en bedrijven die inclusief werkgeverschap omarmen.

Rond de 700 deelnemers zullen op deze twee dagen hun netwerken delen en de workshopleiders zijn afkomstig uit 27 landen die in een gevarieerd programma meer dan 100 inspirerende workshops geven. Uit meer dan 40 landen komen diverse professionals en bestuurders, en naast Europa komen uit alle continenten van de wereld diverse deelnemers.

Lucille Werner zal, als ervaringsdeskundige en ervaren presentator, tijdens de conferentie als moderator optreden samen met het “dreamteam” die de klanten en hun vragen vertegenwoordigen. In de week voor de conferentie, op 24 mei,  wordt tevens door Lucille Werner de nieuwe minister van Gehandicapten zaken aangekondigd via de nationale televisie. 

Niet te missen dus deze internationale conferentie met zoveel kennis en impact voor inclusief denken en werken!

Voor registeren ga naar www.euse2019.eu. In deze folder leest u meer informatie over het programma en sprekers. 
 

Bron: EUSE 2019

15/03/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter