Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In het concept-wetsvoorstel wijziging van de re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar krijgen kleine en middelgrote werkgevers en hun werknemers na het eerste ziektejaar duidelijkheid over de vervanging van een werknemer. Dit omdat de re-integratie in het tweede ziektejaar zich bij deze kleine en middelgrote ondernemingen zich zoveel mogelijk richt op het tweede spoor.

Deze wijziging is onderdeel van het, in het voorjaar afgesproken, arbeidsmarktpakket. Dit wetsvoorstel heeft als doel om kleine en middelgrote werkgevers meer wendbaar te maken door eerder duidelijkheid te geven tot welk moment zij de eigen functie van de zieke werknemer beschikbaar moeten houden.

De re-integratie in alleen het tweede spoor is alleen mogelijk met instemming van de werknemer of als het UWV toestemming geeft. Zowel de werkgever als de werknemer krijgen zo eerder duidelijkheid over het te volgen spoor bij re-integratie. En de werkgever krijgt eerder duidelijkheid over de mogelijkheid tot vervanging van de zieke werknemer.

Op dit wetsvoorstel kan tot 24 november 2023 gereageerd worden via: https://www.internetconsultatie.nl/wetsvoorstelwijzigingreintegratieverplichtingentweedeziektejaar/b1
 

19/10/2023

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter