Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vanochtend waren Piet Fortuin, voorzitter CNV en Petra van de Goorbergh, directeur OVAL, bij De Ochtendspits te horen over de second opinion op het advies van de bedrijfsarts. De aanleiding was het lage aantal van ongeveer 200 second opinions dat jaarlijks via de Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion wordt uitgevoerd.

Piet Fortuin gaf aan dat het lage aantal uitgevoerde second opinions erop kan duiden dat werknemers veel vertrouwen hebben in het oordeel van hun bedrijfsarts en bevestigde dat het de vraag is voor welk probleem de second opinion nu een oplossing is. Meer bekendheid voor de regeling is nodig en daarnaast adviseerde hij om vanwege de relatie met de werkgever de second opinion buiten de arbodienst te beleggen, bv. bij het UWV.

Later in de uitzending  heeft Petra van de Goorbergh daarop gereageerd. Zij bevestigde de tevredenheid over en onafhankelijkheid van de bedrijfsarts. Bovendien zijn naast de second opinion, ook het Deskundigenoordeel en een Klachtregeling hiervoor beschikbaar. Extra voorlichting over de regeling is altijd goed. Angst om een second opinion aan te vragen is onnodig. Een aanvraag is anoniem en de bedrijfsarts is werkzaam bij een andere arbodienst. Bij uitvoering door de LPBSO kan de werknemer zelf de bedrijfsarts second opinion kiezen.

Beluister hier het fragment van Piet Fortuin en Petra van de Goorbergh. 

16/07/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter