Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op 15 november, bij de start van de Week van de Werkstress, heeft de staatssecretaris van SZW een uitgebreide brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de voortgang van diverse activiteiten op het terrein van de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting (PSA), De brief gaat vooral in op de voortgang van de Brede Maatschappelijke Samenwerking burn-outklachten (BMS), waarin ook OVAL actief participeert.

Gezien de vele oorzaken die een rol spelen bij het ontstaan van burn-outklachten is een breed pakket van maatregelen gewenst. Verder is (de preventie van) burn-outklachten nog teveel een zaak van het individu; er is daarnaast meer aandacht nodig voor interventies op organisatieniveau en de aanpak van risicofactoren en oorzaken die gelegen zijn in de maatschappij. Dit wordt uitgewerkt in de voortgang op vier programmalijnen:

  1. Stimuleren effectieve preventieve aanpak
  2. Initiatieven afstemmen, verbinden, versterken en ontwikkelen
  3. Bespreekbaar maken en communicatie, waarin ook een toelichting op de Week van de Werkstress die OVAL jaarlijks coördineert is opgenomen.
  4. Monitoren, onderzoeken en doorontwikkelen

Verder wordt aandacht besteed aan de aanpak van PSA in enkele specifieke risicosectoren, te weten het onderwijs en de zorg.

16/11/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter