Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het kennisdocument Wet banenafspraak en quotumarbeidsbeperkten is geactualiseerd. In het Kennisdocument staat alle relevante informatie over de banenafspraak en geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Deze versie vervangt de versie van voorjaar 2020. De belangrijkste aanpassingen hebben te maken met actuele beleidsontwikkelingen en aangepaste wet- en regelgeving. In een aantal gevallen wordt gewezen op voorgenomen wet- en regelgeving.

De minister van SZW heeft de Belastingdienst en UWV toestemming gegeven om de quotumheffing niet uit te voeren tot in elk geval 1 januari 2024. UWV en Belastingdienst kunnen hierdoor anticiperen op de toekomstige wettelijke grondslag voor de verdere opschorting van de quotumheffing.

Sinds 1 juli 2021 is er 1 landelijk uniforme loonwaardemethode. Voor de loonwaardebepalingen die voor 1 juli zijn aangevraagd kunnen de verschillende gevalideerde loonwaardemethodieken nog worden gebruikt. Voor de aanvragen vanaf 1 juli geldt de landelijk uniforme methode.

Via de tijdelijke impuls banenafspraak is extra ondersteuning beschikbaar voor mensen uit de doelgroep banenafspraak die vanwege Covid-19 hun baan (dreigen te) verliezen.

Bron: Programmaraad
 

02/09/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter