Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Effectyf groeide in zes jaar tijd van idee naar landelijk gewilde re-integratiespecialist. In het jubileum magazine dat vanaf deze week gratis te downloaden is via de website lees je hoe de organisatie wortelschoot eind 2013 en officieel van start ging in 2014. Daarnaast kijk je door verschillende brillen mee naar het re-integratieproces tijdens en na ziekte. Effectyf roept iedereen op om mee te vieren, lezen en delen.

Van idee naar gewilde specialist
“In november 2013 stapten we de Effectyf B.V. in” vertelt trotse manager Jantina de Vries van Effectyf. “We brachten onze kennis en ervaring mee, ontwikkelden de gezamenlijke visie op een flip-over, toetsten deze bij bestaande verwijzers & opdrachtgevers en sprongen in het diepe. Dit ‘diepe’ werd al snel een prachtig bedrijf. Ik manage nu zes jaar een vakvolwassen team van professionals, door mij ook wel genoemd: ‘een heerlijke bonte verzameling van persoonlijkheden.’ Stuk voor stuk coaches met de mens als grootste drijfveer.”

Specialismen en cijfers
Effectyf begeleidt mensen met een autisme spectrum stoornis, niet-aangeboren hersenletsel, kanker, cardiale problemen, mentale klachten en burn-out. Daarnaast begeleidt Effectyf mensen, zonder één van bovenstaande problematieken, mét complexe casuïstiek of multiproblematiek, die intensieve ondersteuning nodig hebben bij hun re-integratie. “Ongeveer een derde van alle mensen die wij begeleiden heeft een vorm van autisme” geeft Han Dijkslag, een van de coaches, aan. “Voor iedereen die bij Effectyf in traject komt, geldt dat de ziekte of beperking een enorme impact heeft op hun leven. Daarom maken wij een individueel traject op maat in overleg met de werknemer en werkgever. Voor beide partijen creëert Effectyf impact op persoonlijk en financieel vlak.”

De afgelopen vijf jaar begeleidde Effectyf maar liefst 766 1e spoor trajecten. Daarnaast biedt de organisatie ondersteuning op het 2e en 3e spoor en voert ze haalbaarheidsonderzoek, loopbaantrajecten en diverse outplacement- en UWV-trajecten uit.

‘Een ode aan ons waardevolle netwerk’
Alleen al in het jaar 2018 begeleidde Effectyf 800 kandidaten bij hun re-integratie, in opdracht van 455 verschillende opdrachtgevers. Voor doorverwijzingen werkt de organisatie nauw samen met arbodienstverleners als Keerpunt, Robidus, CZ, Human Total Care, ArboNed, Ohra en Delta Lloyd. Daarnaast is er goed contact met diverse behandel- en revalidatiecentra die hun patiënten, zodra er weer arbeidsmogelijkheden zijn, doorverwijzen. “Mede dankzij hen kunnen we ons trotse dienstverlener noemen van landelijk opererende werkgevers als Randstad Groep Nederland, KwikFit Nederland B.V., Gemeente Lelystad, Rabobank en s’ Heeren Loo Zorggroep” vertelt Jantina de Vries. “Samen met al onze relaties zorgen we ervoor dat de re-integratie zo goed mogelijk verloopt.

Effectyf als onderdeel van Jobstap Groep
Effectyf is onderdeel van Jobstap Groep en draagt bij aan de gezamenlijke missie: iedereen met een arbeidsbeperking begeleiden naar duurzaam, passend werk. “We hebben echt al tienduizenden mensen die ernstig beperkt zijn aan het werk geholpen” zegt bestuurder Ton van Trienen. Jantina vult aan: “Mijn wens voor Effectyf de komende zes jaar is groei, zodat nog meer mensen kunnen profiteren van onze persoonlijke aanpak en specialistische kennis. Samen Effectyf!”

Meer informatie over Effectyf is te vinden op de website: www.effectyf.nl
 

30/01/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter