Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Sleutel is de Skillpas: deze koppelt een loopbaan lang vaardigheden aan kansen op de arbeidsmarkt

Het Programma Leren en Werken bestaat sinds eind 2009 en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt en arbeidsmarkt te versterken. Sinds 2019 is Leerwerkloket Rijnmond in Rotterdam één van de drie loketten in Nederland met een Plus-status.



Samen met het onderwijs en bedrijfsleven wordt gebouwd aan een sterke en positieve leercultuur gericht op een leven lang ontwikkelen. 

Het Plus-loket heeft extra verantwoordelijkheden en pijlers voor 2020. Een van de pijlers is het online ontwikkelplatform ‘Mijn Leerwerkloket’. Hierin worden aan werkenden, studenten en werkzoekenden instrumenten, informatie en advies geboden om een leven lang ontwikkelen te stimuleren en te realiseren.

Nieuwe kansen
De coronacrisis heeft de manier waarop wordt gewerkt veranderd. Dat biedt ook kansen. Met behulp van de instrumenten in ‘Mijn Leerwerkloket’ wordt in beeld gebracht wat de benodigde ontwikkeling is in vakvaardigheden en soft skills, om een overstap te maken naar nieuw werk of een nieuwe manier van werken. Op deze manier ontstaan nieuwe kansen. 

Binnen het ontwikkelplatform ‘Mijn Leerwerkloket’ wordt op basis van het invullen van een profiel en de aanvulling vanuit een aantal testen een ‘Skillpas’ samengesteld. Dit is een overzichtelijk profiel waarmee elke werknemer, student of werkzoekende zijn/haar talenten en vaardigheden kan ontdekken en bijhouden. Het wordt steeds belangrijker dat iedereen zijn talenten en vaardigheden kent, ontwikkelt en zichtbaar maakt, want in deze veranderende arbeidsmarkt tellen deze net zo zwaar mee als een cv en opleiding.  

Overstap maken
Op basis van de ‘Skillpas’ kan met de beroepenmatch-technologie van Matchcare ook een vertaalslag gemaakt worden naar wat de ‘Skillgap’ is, als iemand wil overstappen naar een andere branche of vakgebied. Vanuit deze Skillgap wil Leren en Werken Rijnmond in de toekomst direct het aanbod van passende opleidingen inzichtelijk maken. Voor de kandidaat is dan meteen duidelijk wat nodig is om de overstap te maken. Rotterdammers kunnen op basis van deze Skillgap en het persoonlijke advies van het Leerwerkloket Rijnmond ook een scholingsvoucher aanvragen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Kijk voor meer informatie op de website van het Leerwerkloket Rijnmond.
 

24/11/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter