Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De mentale gezondheid en psychosociale belasting van zorgmedewerkers vereist al langer aandacht van werkgevers. In de nieuwe leidraad ‘Mentale klachten voorkomen bij zorgmedewerkers’. In de leidraad vind je adviezen, praktische voorbeelden en interventieoverzichten om mentale klachten te voorkomen. De coronacrisis is steeds vaker aanleiding voor het opzetten van een structureel preventief beleid. De nieuwe leidraad helpt om dat beleid in te vullen. Met de leidraad heb je een wetenschappelijk onderbouwde aanpak in handen om mentale klachten bij zorgmedewerkers te voorkomen.

Voor wie?
De leidraad richt zich op werkgevers in de zorg, hun afdelingen HRM en overige betrokkenen zoals arboprofessionals, beroepsverenigingen, zorgmedewerkers en hun vertegenwoordigers. Daarnaast bevat de leidraad adviezen voor beleidsmakers. Ook andere sectoren met medewerkers met een verhoogd risico op stress en spanningsklachten kunnen deze leidraad gebruiken.

Meerjarenprogramma Depressiepreventie
De leidraad is opgesteld in het kader van het Meerjarenprogramma Depressiepreventie, als onderdeel van het project Ketenaanpak psychische gezondheid van werkenden in de zorg. Het is het resultaat van literatuuronderzoek en onderzoek bij zorgmedewerkers en arboprofessionals door het Amsterdam UMC, het Trimbos-instituut, de sectie arboverpleegkundigen van de beroepsvereniging Verzorgenden Verpleegkundigen (V&VN) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB).

02/06/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter